Acasa MagazinLife Cu ce sumǎ s-a vȃndut la licitație manuscrisul piesei „Born to run”

Cu ce sumǎ s-a vȃndut la licitație manuscrisul piesei „Born to run”

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Un manuscris al versurilor hitului „Born to Run”, compus în 1974 de rockerul american Bruce Springsteen, a fost vândut cu suma de 197.000 de dolari, la o licitaţie organizată de casa Sotheby’s din New York.

Cu ce sumǎ s-a vȃndut la licitație manuscrisul piesei „Born to run” (foto:jovannasvisions.com)

Cântecul „Born to Run„, care a dat titlul albumului din 1975, a devenit un simbol al culturii pop-rock americane, iar ciorna, scrisă de Bruce Springsteen cu cerneală albastră, a obţinut o sumă de peste două ori mai mare faţă de preţul estimat de pornire, 70.000 de dolari. Versurile, care ocupă o pagină de caiet, fac parte din procesul creator al celebrului cântec şi, cu toate că nu toate versurile variantei iniţiale au fost înregistrate, s-a păstrat faimosul refren „Hoinari ca noi, baby, s-au născut ca să fugă/ Tramps like us, baby, we were born to run„.

Cântecul a fost compus în 1974, când se pregătea pentru lansarea celui de-al treilea album, care a avut loc pe 25 august 1975, prin intermediul casei Columbia Records. Acest material discografic a fost cel de-al treilea album de studio al rockerului american şi s-a vândut în şase milioane de copii în Statele Unite. „Există o poveste care spune că (Bruce, n.r.) stătea pe marginea patului, cu chitara şi cu expresia «born to run» în minte. Iar ceea ce vedeţi acum este procesul prin care a trecut pentru a ajunge la cântecul încheiat”, a declarat Richard Austin, directorul departamentului pentru cărţi şi manuscrise de la Sotheby’s.

Bruce Springsteen a avut nevoie de şase luni pentru a termina „Born to Run„, iar, după lansarea acestuia, a devenit unul dintre cei mai mari cântăreţi rock din toate timpurile, conform mediafax.. Ciorna cu versurile a fost vândută la o licitaţie de manuscrise şi cărţi rare, din care au mai făcut parte o scrisoare de la John Lennon, o serie de scrisori de dragoste redactate de Mick Jagger, precum şi lucrări de William Shakespeare, Ernest Hemingway şi Thomas Jefferson

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult