Acasa MagazinLife Culmea dictaturii în Belarus. Lukaşenko schimbă câştigătorul de la Eurovision VIDEO

Culmea dictaturii în Belarus. Lukaşenko schimbă câştigătorul de la Eurovision VIDEO

scris de M.A.
17 afisari

Situaţie inedită în Belarus, ultima ţară europeană condusă de un dictator după modelul stalinist: preşedintele Lukaşenko a schimbat câştigătorul de la preselecţia Eurovision.

Lukasenko Eurovision 2012 Belarus

Alexandr Lukasenko Eurovision 2012 Belarus

Preşedintele belarus Alexandr Lukaşenko a declarat vineri, 24 februarie, că rezultatele preselecţiei naţionale la concursul internaţional de muzică „Eurovision 2012” au fost falsificate, informează presa rusă, preluată de Unimedia. Din această cauză, prin deccret prezidenţial la Baku, în Azerbaidjan, va pleca formaţia „Litesound” care a ocupat locul doi, şi nu Alena Lanskaia care a fost aleasă câştigătoare.

„Din păcate, de astfel de chestiuni trebuie să se ocupe preşedintele”, a declarat Alexandr Lukaşenko. De asemenea, preşedintele din Belarus a semnat un decret în care cere pedepsirea funcţionarilor care nu au luat măsurile adecvate pentru a asigura alegerea corectă a reprezentantului Belarusului la „Eurovision”.

Ministrul Culturii, Pavel Latuşko, şi preşedinte televiziunii naţionale, Ghenadi Davidko, s-au pomenit cu mustrări aspre. În context, li s-a cerut să fie eliberaţi din funcţie responsabili de falsificarea rezultatelor de vot.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult