Acasa MagazinLife Cum a fost la debutul trupei Pact by Leo Iorga & Adi Ordean

Cum a fost la debutul trupei Pact by Leo Iorga & Adi Ordean

scris de L.M.
4 afisari

Aproximativ 400 de persoane au asistat sâmbătă seara la concertul de lansare al trupei Pact by Leo Iorga & Adi Ordean, care a avut loc într-un club bucureştean.

Leo Iorga

Cum a fost la debutul trupei Pact by Leo Iorga & Adi Ordean

După deschiderea concertului cu piesa ‘Trenul pierdut’, solistul Leo Iorga a anunţat că a fost semnat ‘certificatul de botez’ al trupei, împreună cu o mare casă de discuri, Roton. Cei şase membri ai trupei – Leo Iorga (voce), Adi Ordean (chitară), Alex Ardelean (chitară), Dan Stesco ‘Polimoog’ (clape), Cristi Iorga (tobe) şi Marian ‘Lacke’ Mihăilescu (bas) – au cântat piese mai vechi, dar şi mai noi, ce urmează să fie lansate pe noul album.
Cei prezenţi la concert au cântat împreună cu Leo Iorga piese ca ‘Toamna’, ‘Cine-i vinovat?’, ‘Să te gândeşti la mine’, ‘Cine eşti tu, oare?’ sau ‘Singur te caut în noapte’.
Dintre piesele de pe noul album Pact by Leo Iorga & Adi Ordean a prezentat doar câteva – ‘Ploaia care cade’, ‘Fata care-mi place’, ‘Străzile pustii’, ‘În fiecare zi’, ‘Cheamă un înger’, ‘Nu mă pot opri’.
Concertul a avut două momente speciale, apreciate de public – primul cel în care membrii trupei au interpretat o serie de coveruri după piese din repertoriul unor mari artişti internaţionali (Cher, John Lennon, Zucchero, Louis Armstrong), totul fiind unplugget, iar al doilea moment a fost oferit de Adi Ordean care, acompaniat doar de clapele lui Polimoog şi tobele lui Cristi Iorga, a interpretat un solo de chitară care a ridicat publicul în picioare. Adi Ordean a trecut prin mai multe teme muzicale de la hard rock la Imnul naţional al ţării, încheind cu un pasaj din ‘Turandot’.

Show-ul, care a durat mai bine de două ore, a fost aplaudat îndelung, membrii trupei fiind chemaţi pentru bis.
Leo Iorga a declarat, pentru Agerpres, că indiferent cum s-ar numi trupa tandemul pe care îl realizează împreună cu Adi Ordean va avea succes. ‘Concertul de lansare a însemnat multe emoţii, dar în sensul bun al cuvântului, şi multă precauţie legată de noul nume. În ultima vreme am evitat să mă mai înregimentez sub vreun nume de trupă, dar acum sunt fericit că am găsit conceptul Pact by Leo Iorga & Adi Ordean împreună cu casa de discuri. Am mare încredere în proiect şi cred că ceea ce vom face de acum înainte va reînvia ce am făcut împreună cu Adi în perioada 1988 – 1995, pe atunci sub numele Compact. Mă bucur că acum, după ce a revenit pe scenă, Adi a reuşit să înmărmurească publicul, uimindu-l cu aceste sunete scoase din chitară care se duc direct la inimă. Eu îl consider genial şi cred că este cel mai mare chitarist al nostru, deşi este foarte modest. Sunt fericit că revenirea lui pe scenă a făcut-o alături de mine’, a susţinut Leo Iorga.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult