Acasa MagazinLife Cum aleg femeile barbatii, dupa dans

Cum aleg femeile barbatii, dupa dans

scris de Ziua Veche
2 afisari

Pasii de dans care ii fac pe barbati atragatori in ochii femeilor, printre care se numara cei care implica miscari ample si variate ale gatului si trunchiului, au fost pentru prima data descifrati, potrivit unui studiu efectuat de cercetatorii britanici, informeaza Mediafax.


Pentru a identifica acele miscari de dans care le plac femeilor, echipa de psihologi de la Universitatea Northumbria din Newcastle (Marea Britanie) a filmat, cu camere 3D, 19 voluntari, cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani, dansand pe un ritm simplu. Imaginile au fost apoi prezentate unui grup de 37 de femei heterosexuale. Pentru ca acestea sa nu fie influentate in aprecierile lor de infatisarea dansatorilor, cercetatorii au creat un avatar pe calculator – un manechin alb asexuat, caruia i-au transferat miscarile de dans filmate.

Astfel, cercetatorii britanici au identificat opt variabile prin care femeile chestionate au facut diferenta intre un dansator „bun” si unul „prost”. Dintre acestea, miscarile ample si variate ale gatului si trunchiului „sunt semne de forta, suplete si vitalitate”, potrivit doctorului Nick Neave, care a coordonat studiul, publicat miercuri in Royal Society Journal.

Totodata, amplitudinea miscarilor facute cu umarul si pumnul stangi sau viteza de miscare a genunchiului drept ar fi, de asemenea, hotaratoare.

Nu se stie daca aprecierile femeilor se refera la calitati universale ale unui barbat sanatos, potential tata, sau sunt simple reminiscente dupa ce l-au vazut pe John Travolta in filmul „Febra de sambata seara”.

„Imi inchipui ca exista o multime de feluri de a dansa, in functie de cultura, insa importanta miscarilor fundamentale este similara”, spune Neave, precizand ca studiul va fi continuat pentru a fi analizate toate implicatiile acestei descoperiri. Pentru a putea generaliza concluziile studiului, ar trebui ca observatiile asupra britanicilor sa fie confruntate cu cele asupra altor culturi in care canoanele dansului sunt diferite.

„Stim catre ce parte a corpului unui dansator se concentreaza femeile cand ii evaluaza prestatia. Daca un barbat cunoaste miscarile-cheie, el poate sa exerseze si sa isi imbunatateasca sansele de a atrage o femeie gratie stilului sau de dans”, a mai spus Neave.

Echipa sa doreste sa faca o cercetare similara pentru a determina ce pasi de dans le fac pe femei mai atragatoare in ochii barbatilor.

0 comentariu

caramache 19-09-2010 - 20:07

Pai cu ce credeti ca se ocupa cei doi sefi chiulai fruntasi Crinuletz si Viktorash cand nu vin cu condicutza pentru control la la Palavrament?
Ca doua dame bine se pupa’n particoiler, nu platesc bir pe profesie si se’njura ca la usa cortului pubic sa vada cetatenii ce de soi printzipial national-socialisto-labelari- dincacati sunt mica pereche Trandafireasca si Tzitzileasca.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult