Rusia: Cum aniversează Vladimir Putin împlinirea a 60 de ani | Ziua Veche
Acasa MagazinLife Cum aniversează Vladimir Putin împlinirea a 60 de ani

Cum aniversează Vladimir Putin împlinirea a 60 de ani

scris de Laurentiu Banches
7 afisari

Liderul de la Kremlin se pregăteşte de aniversarea celei de-a 60 a zi de naştere, duminică, 7 octombrie în laudele susţinătorilor care aplaudă meritele şi forma fizică.

Rusia: Cum aniversează Vladimir Putin împlinirea a 60 de ani

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a anunţat că Vladimir Putin va celebra cele 6 decenii de viaţă împreună cu familia şi prietenii. Însă ziua este pregătită ca una de sărbătoare naţională de către susţinătorii acestuia care au pregătit numeroase evenimente organizate cu această ocazie.

În oraşul natal, a Sankt-Petersburg, va avea loc un concert în onoarea sa, în timp ce în centrul Moscovei va avea loc un eveniment cadrul căruia vor fi recitate poezii. De asemenea, mai multe posturi naţionale de televiziune au prevăzut emisiuni speciale, printre acesta se află şi un program difuzat duminică îl va prezenta pe preşedinte în „momente neoficiale”, surprinse în reşedinţa sa privată şi chiar la piscină, potrivit site-ului oficial al NTV.

În ediţia sa de vineri, 5 octombrie, cotidianul oficial Rossiiskaia Gazeta, care a consacrat o pagină întreagă zilei de naştere a liderului de la Kremlin şi a publicat urările de aniversare ale „prietenilor lui Putin„, între care Anna Chapman, spion rus expulzat din Statele Unite, sau Taghir Haibulaev, campion olimpic de judo, un sport la care preşedintele deţine centura neagră. De la învestitura sa în mai, Vladimir Putin nu a exclus niciodată candidatura pentru un alt mandat, permis de Constituţie, care l-ar menţine la Kremlin până în 2024. De partea cealaltă a baricadei, opoziţia intenţionează să îi amintească lui Putin, cu această ocazie, că este timpul să părăsească puterea, potrivit mediafax.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult