Acasa MagazinLife Cum recunoşti produsele modificate genetic din hypermarket

Cum recunoşti produsele modificate genetic din hypermarket

scris de Ziua Veche
10 afisari

Cum putem afla dacă fructele/legumele de pe rafturile marilor magazine sunt sau nu modificate genetic?

Nu este deloc greu să înveţi să le recunoşti, însă problema e ca şi in cazul E-urilor: sunt trecute nişte cifre pe ambalaj, iar dacă nu eşti bine informat în ceea ce priveşte conţinutul lor, rişti să le cumperi.

Aşadar, întregul secret constă în citirea etichetei, adică acel autocolant lipit direct pe coaja legumei/fructului sau, după caz, pe punga în care sunt ambalate acestea (de exemplu la portocale).

Orice eticheta are între 4-5 cifre:

–  dacă produsul are 4 cifre (de ex. 4021) înseamnă că a fost crescut într-un mediu normal, dar nu BIO. Produsul însă NU a fost modificat genetic.

–  daca produsul are 5 cifre, iar prima cifra incepe cu 9 (de ex. 96584) înseamnă că este BIO.

–  daca produsul este format din 5 cifre, iar prima cifra este 8 (de ex. 86584) înseamnă că acesta a fost modificat genetic.

Aşadar ţineţi minte aceste amănunte atunci când cumpăraţi fructe sau legume din hypermarket:

NU cumpăraţi produse cu cod de cinci cifre, din care prima cifra este 8.

Aveţi grijă de sănătatea voastră – de voi depinde!!!

1 comentariu

liuba 15-03-2011 - 13:22

Am primit si eu pe e-mail un mesaj cu continut asemanator. Ati verificat informatia, v-ati uitat pe etichetele fructelor/produselor din hypermarketuri? Este reala? Pentru ca daca este, inseamna ca exista un standard al lanturilor de hypermarketuri care le obliga sa cunoasca provenienta tuturor produselor si sa le eticheteze asa cum ati afirmat in articol. Si asta chiar ar fi interesant de aflat, adica o dovada concreta in sprijinul afirmatiei din articol.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult