Acasa MagazinLife Cum să porți cu stil o jachetă de piele pentru bărbați?

Cum să porți cu stil o jachetă de piele pentru bărbați?

scris de Misu Andrei
350 Afisari

Iniţial, jachetele de piele au fost concepute pentru aviatorii militari, iar scopul lor era de a-i proteja pe aceştia de temperaturile scăzute din timpul zborurilor.

Acest trend a fost făcut popular, însă, prin intermediul filmelor de la Hollywood. Jacheta de piele era un „accesoriu” nelipsit din ţinutele actorilor care interpretau rolul unor băieţi răi, astfel oferindu-i o conotaţie de rebeliune şi pericol, care se păstrează chiar şi în zilele noastre.

Deşi modelul de la care a pornit totul a fost adaptat vremurilor, acesta rămâne o piesă vestimentară ce nu se demodează şi, poate scoate din anonimat orice ţinută.

Modele actuale de jachete de piele pentru bărbaţi

  1. Jacheta de tip aviator/pilot

Concepută după modelul original, aceasta încă prezintă interes în lumea modei, întrucât este practică, dar oferă şi un aspect inedit.

  1. Jacheta tip bomber

Aceasta are adesea o bandă elastică la bază şi poate avea un aspect uşor sport, făcând-o adaptabilă la mai multe stiluri.

  1. Jacheta cu guler sau glugă

Atât gulerul cât şi gluga pot fi realizate tot din piele, sau dintr-un alt material (ex. glugă tip hanorac). În cazul gulerelor este frecvent întâlnită varianta cu blană scurtă, tip lână, la gecile pentru sezonul rece.

  1. Jacheta clasică

Model cât mai simplu, care poate fi mai mult sau mai puţin strâmt pe corp şi poate avea, de asemenea, şi un aspect de piele întoarsă.

  1. Jacheta biker/rock

Adesea are foarte multe decoraţiuni, precum fermoare, stickere, capse, curele şi catarame, însă modelul de la bază este destul de clasic.

Pentru toate aceste modele, precum şi alte variaţii ale acestora, accesaţi pagina magazinului online Bolf.ro şi bucuraţi-vă de oferte.

 

Cum să porţi cu stil o jachetă de piele pentru bărbaţi

Atunci când încercăm să creăm ţinuta potrivită trebuie să luăm în considerare atât ocazia pentru care o alegem, dar şi care sunt piesele vestimentare care ne pun cel mai bine în valoare corpul. Chiar dacă ne plac vizual anumite elemente, acestea nu se potrivesc întotdeauna stilului personal.

Cel mai simplu şi lejer look, care se potriveşte, de regulă, tuturor, este compus dintr-o geacă de piele tip bomber şi pantaloni cargo clasici sau blugi. Oferă un aspect relaxat şi confort.

O altă posibilitate este ţinuta „all black”, adică din cap până în picioare, o să purtăm culoarea negru. Oricare dintre jachetele menţionate mai sus, pantaloni sau blugi negri şi câteva accesorii masculine, vor contura un aspect rebel şi uşor misterios. Este specifică destul de des motocicliştilor.

Pentru perioadele mai reci ale anului, o alegere potrivită sunt gecile de piele îmblănite, cu sau fără gulerul din blană. Cele cu guler se pot purta în combinaţie cu o maletă (helancă) şi blugi sau pantaloni cat mai clasici (preferabil în culori neutre, în acelaşi ton cu geaca şi maleta), pentru un aspect îngrijit. Cele fără guler, pot fi asortate cu orice tip de bluză sau chiar hanorac cu glugă, şi blugi. În cazul variantei jachetă + bluză fără guler sau glugă, un fular tricotat sau o eşarfă nu foarte voluminoasă, pot fi necesare pentru un plus de căldură, dar şi  pentru a completa acest look casual.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult