Acasa MagazinLife Cum să rezisti mai mult la băutură de Paşte

Cum să rezisti mai mult la băutură de Paşte

scris de C.P.
7 afisari

Pe lângă drob, sarmale şi cozonac, de pe masa de Paşte nu vor lipsi nici băuturile alcoolice. Pentru amatori, nutriţioniştii au întocmit o listă cu câteva sfaturi care îi vor ajuta să reziste mai mult la băutură, dar şi să limiteze efectele nocive ale alcoolului asupra organismului.

Cum sa rezisti la bauturaPrimul sfat ar fi acela de a evita să beţi pe stomacul gol. Potrivit medicilor, în această situaţie alcoolul trece direct în sânge, ocolind astfel detoxifierea băuturilor prin ficat. În plus, trebuie evitate băuturile dulci, cum ar fi lichiorurile, pentru că provoacă rapid senzaţia de ameţeală, scrie Realitatea.net.

Alt sfat ar fi acela de a reduce numărul de ţigări pentru că fumatul asociat cu alcoolul creează apariţia senzaţiei de lipsă de oxigen. De evitat ar fi şi alimentele sau băuturile care conţin substanţe precum cofeina sau teina, pentru că acestea cresc efectele adverse ale alcoolului asupra organismului.

De asemenea, nu este indicat să amestecaţi băuturile. Nutriţioniştii recomandă ca de pe masa de Paşte să nu lipsească fructele şi legumele proaspete, care ajută la eliminarea alcoolului din organism.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult