Acasa MagazinLife Cum să slăbeşti cu un tub în nas

Cum să slăbeşti cu un tub în nas

scris de Marius Bâtcă
188 Afisari

O cură de slăbire extremă, care presupune asigurarea necesarului de nutrienţi şi proteine timp de zece zile printr-un tub care se ţine în nas, a fost inventată de un specialist în hrănirea artificială.

dieta tub

foto: guardian.co.uk

Dieta KEN (Nutriţie Enterală Ketogenică), inventată de Gianfranco Cappelo, profesor asociat de chirurgie generală la Spitalul La Sapienza din cadrul Universităţii din Roma, implică hrănirea persoanei care ţine cura de slăbire respectivă prin intermediul unui tub introdus în nas, informează Daily Mail, preluat de Mediafax. Acest tub introduce proteine şi nutrienţi direct în stomac. La capătul tubului se află o pompă electrică, ce funcţionează zi şi noapte, şi livrează organismului doi litri din formula nutritivă în 24 de ore. Dieta durează 10 zile. Persoana care optează să o urmeze nu trebuie să mănânce nimic în aceste 10 zile.

KEN trimite corpul într-o stare de înfometare controlată, forţându-l să îşi folosească grăsimea pentru energie. În zece zile, persoana care a urmat dieta pierde 10% din greutatea corpului fără să se simtă înfometată şi fără ca, odată cu kilogramele, să piardă şi din masa musculară.

Cei care urmează dieta îşi pot trăi viaţa în mod obişnuit, dar trebuie să poarte cu ei într-o pungă pompa şi lichidul şi să-l atârne de pat în timpul nopţii, când dorm. Ei pot să scoată pompa timp de o oră pe zi pentru a face baie. De asemenea, cei care urmează dieta pot să bea apă, ceai sau cafea cu condiţia ca acestea să nu conţină lapte, zahăr sau îndulcitor. Cappelo, care este un expert în hrănirea artificială, a tratat cu succes peste 40.000 de persoane cu ajutorul dietei KEN.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS