Acasa MagazinLife Da’ cu calul Reginei ce-aţi avut? Vezi ce a păţit iapa Estimate

Da’ cu calul Reginei ce-aţi avut? Vezi ce a păţit iapa Estimate

scris de Șt. C
3 afisari

Cel mai premiat cal al Reginei Elisabeta a II-a, Estimate, a fost testat pozitiv cu morfină la un test antidoping, după ce se presupune că a fost hrănit cu mâncare contaminată.

Regina Elisabeta si Estimate

Iapa de rasă irlandeză în vârstă de cinci ani, care a câştigat cursa Gold Cup de la Royal Ascot anul trecut, i-a adus Reginei Marii Britanii 155.960 de lire sterline (196.994 de euro) în premii. Calul antrenat de Sir Michael Stoute a ajutat-o pe Regină să devină primul monarh la domnie care a câştigat cursa de patru kilometri de la Royal Ascot.

După confirmarea rezultatului pozitiv, un producător din Northamptonshire, Dodson and Horrell, care deţine mandat regal din 1985, a anunţat că mâncarea s-ar putea să fi fost contaminată.Toată mâncarea din stoc numită Alfalfa Oil Plus a fost distrusă.

Palatul Buckingham a anunţat că Regina a fost informată despre această situaţie.

Autoritatea Hipică Britanică (BHA) a precizat, într-un comunicat, că „după ce toate etapele vor fi terminate, cazurile vor fi înaintate unei comisii disciplinare care va decide dacă este nevoie să fie dictate sancţiuni. Acestea pot duce până la descalificarea cailor din cursele respective”.

Dacă testul pozitiv va fi confirmat de BHA, Estimate va fi descalificată din cursa de anul acesta de la Gold Cup, iar premiul de 80.625 de lire sterline (101.838 de euro) va fi retras în mod automat.

3 comentarii

BULA 27-07-2014 - 12:43

Lumea arde in foc (americanii pun de razboi cu Rusia, cu posibila utilizare a armelor nucleare) si englezii se piaptana. Ei traiesc in visare, se cred inca pe vremea Imperiului Britanic. Risipesc banii cu handicapatii de la Buckingham.

salut 27-07-2014 - 14:56

Reginica, saraca, e cam dusa.Tinand cont ca a fost pe scaun timp in care la Casa Alba s-au schimbat vreo 12 presedinti, as zice ca … asta e, la batranete se mai ramolesc oamenii. Dar ea ramane un simbol pentru englezi si asta conteaza. Totusi, in contextul declarariilor – suparate rau pe Putin – ale lui Cameron de acum cateva zile, toata chestioara cu iapa reginei si „dezbaterea nationala creata de aceasta situatie” e de un haz nebun.
Cred ca Putin nu are curaj sa iasa din dulap dupe ce reprezentantul poporului filozof cu iapa reginei s-a stropsit le el. 😉

mircea 27-07-2014 - 14:41

Iapa Estimate o fost calarita da Joianus Kalus sub indrumarea lu boulete doftor in basismfiu de telectual asiustent veterinar turnator la secu

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult