Acasa MagazinLife Daniel Radcliffe – Sindromul Cluster Headache mai periculos ca Lord Voldemort

Daniel Radcliffe – Sindromul Cluster Headache mai periculos ca Lord Voldemort

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

Actorul Daniel Radcliffe, devenit celebru după ce a jucat rolul lui Harry Potter, a fost diagonostifcat cu o formă severă de cefalee, numită “cefaleea în ciorchine”.

Starul din "Harry Potter", Daniel Radcliffe a fost diagnosticat cu sindromul Cluster Headache (foto:netlife.vn)

După ce a fost diagnosticat cu această formă rară de cefalee, care provoacă, precum explică şi denumirea Cluster Headache, dureri intense de cap într-o singură jumătate a capului, actorul Daniel Radcliffe a fost nevoit să renunţe la o serie de obligaţii profesionale la începutul acestui an. Conform Mediafax, starul din seria “Harry Potter” a anunţat că în perioada în care nu ştia de ce boală suferă obişnuita să ia si câte “12 calmante puternice pe zi” şi nu înţelegea de ce durerea nu se oprea.

“Cefaleea în ciorchine” sau sindromul Cluster Headache este o boală care provoacă dureri care se produc aproape în toate cazurile doar într-o parte a craniului, boala apărând şi dispărând periodic. Medicii nu cunosc cauzele apariţiei acestei boli, care afectează aproximativ 0.1% din populaţie, bărbaţii fiind mai des afectaţi de acest sindrom decât femeile. Ultimul film în care a jucat actorul Daniel Radcliffe, “The Woman in Black” a fost lansat în luna martie în România.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult