Acasa MagazinLife De ce a murit cel mai bun cal de sărituri din lume

De ce a murit cel mai bun cal de sărituri din lume

scris de Șt. C
460 Afisari

Calul Hickstead, campion olimpic în 2008 la sărituri peste obstacole avându-l în şa pe canadianul Eric Lamaze, a murit subit, duminică, la Verona (Italia).

Calul Hickstead, campion olimpic în 2008

Moartea lui Hickstead a fost cauzată de ruperea aortei, după efectuarea traseului, a anunţat miercuri Federaţia ecvestră internaţională, citând raportul autopsiei. Şi alte teste ce vor fi efectuate ar trebui să facă lumină în acest accident rar, care a provocat un stop cardiac şi a făcut ca intervenţia imediată a veterinarului să fie în van, a mai adăugat FEI după autopsia efectuată la universitatea din Padova. Produs al echitaţiei olandeze, Hickstead, în vârstă de 15 ani, şi călăreţul său tocmai încheiaseră prima manşă a concursului de sărituri peste obstacole de la Verona, din cadrul Cupei Mondiale, când animalul s-a prăbuşit.
La cererea concurenţilor, organizatorii au întrerupt definitiv competiţia în semn de omagiu pentru calul decedat, care a fost salutat îndelung de public. Considerat cel mai bun cal de sărituri în activitate din lume, Hickstead a mai fost medaliat cu bronz la Jocurile ecvestre mondiale din 2010, de la Lexington (SUA). El a terminat al doilea finala Cupei Mondiale din 2010/2011 din luna aprilie de la Leipzig.
‘Calul a sărit bine la Verona, atât în prima zi cât şi în a doua, dar mai ales la ultima probă de duminică. Efectiv s-a prăbuşit. Nimic nu a lăsat să se vadă un asemenea deznodământ, chiar şi ultimul salt a fost normal’, a declarat cel care i-a fost partener în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult