Acasa MagazinLife De ce a renunțat Barack Obama la fumat

De ce a renunțat Barack Obama la fumat

scris de Laurentiu Banches
45 afisari

Barack Obama a dezvǎluit luni, 23 septembrie, la New York, că a încetat să mai fumeze „de frica soției” sale, afirmația fiind surprinsǎ de un microfon rămas deschis.

De ce a renunțat Barack Obama la fumat

Liderul american care a participat luni după-amiază, în marja Adunării Generale a ONU, la o reuniune ce sublinia importanța societății civile, a făcut câteva glume cu interlocutorii la finalul intervenției sale. Ȋntr-o înregistrare a postului CNN, poate fi auzit Obama, pregătit să plece, întrebându-l pe vecinul său dacă a renunțat la fumat. După ce interlocutorul pare să îi întoarcă întrebarea, Obama îi răspunde, în glumă și cu zâmbetul pe buze: „Nu, n-am mai fumat de vreo șase ani. Pentru că mi-e frică de nevastă-mea”.

Relația, apoi ruptura lui Obama cu tabagismul a făcut deliciul presei americane în timpul campaniei sale electorale din 2008 și al primului mandat. În decembrie 2010, purtătorul de cuvânt al lui Obama la acea dată, Robert Gibbs, a dezvăluit că președintele nu mai fumase de nouă luni. El a recunoscut că abandonarea țigărilor a reprezentat o ‘luptă’ pentru acesta, dat fiind stresul la care este supus, însă a reușit pentru că e ‘încăpățânat’.

La rândul său, Prima Doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, a dat asigurări în februarie 2011 că soțul ei s-a lăsat de fumat de aproximativ un an. Conform mediafax, ea a subliniat că nu a mai discutat cu el despre acest subiect. „Când cineva face ce trebuie să facă, îl lași în pace”

4 comentarii

BULA 24-09-2013 - 11:45

Nu ca ar tine nevasta la sanatatea lui, dar de la el ii vin niste bani si nu vrea sa-i piarda.

vitamina Ț 24-09-2013 - 13:41

Sa traiesti taica, si multa sanatate, ca nu e usoara treaba sa te lasi de fumat.

IngerAlbastru 24-09-2013 - 14:29

Daca vrea, este mult mai usoara ca eu am vrut sa ma las si in acel moment am si terminat cu viciul. Nu m-a mai interesat niciodata tigara sau fumatul desi am calatorit in romania doar intre fumatori ca atunci inca nu s-a dat alarma la sanatate.

IngerAlbastru 24-09-2013 - 14:27

Clinton s-a lasat rapid de fumat dupa ce a ajuns in Casa Alba, nu stiu de ce triseaza Obama, ca americanii care mai fumeaza parca sint stampilati cu semnul negativ, pana si la scoala de permis de conducere auto ai probleme daca fumezi.
Ar trebui sa dea exemplu mai pozitiv ca-i presedinte ales de cetatenii statului!!!
Cred ca legea nu permite fumatul nici in jurul casei albe pe trotoar pentru oamenii de rand.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult