Acasa MagazinLife De ce ambasadorul american a sărbătorit 4 iulie în stil hawaiian

De ce ambasadorul american a sărbătorit 4 iulie în stil hawaiian

scris de D.P.
4 afisari

Ambasadorul Statelor Unite în România a ales să sărbătorească Ziua Independenţei în stil hawaiian. Toţi invitaţii au primit, la sosire, tradiţionalele ghirlande. Oaspeţii s-au delectat cu bucate tradiţionale şi cocktailuri hawaiene.

Hawaii este statul american în care s-a născut actualul preşedinte al Americii, Barack Obama.

La recepţia de 4 iulie au fost prezenţi sute de invitaţi din diverse domenii – membri ai guvernului, corpului diplomatic şi reprezentanţi ai unor ONG-uri. Invitaţi de onoare au fost premierul Emil Boc şi seful Senatului, Mircea Geoană, informează TVR.

Există o nemulţumire la nivel înalt atât la Bucureşti, cât şi la Washington privind faptul că o întâlnire bilaterală între preşedintele Barack Obama şi preşedintele Traian Băsescu nu a avut încă loc, însă se lucrează pentru realizarea acesteia, a declarat, luni, ambasadorul SUA în România, Mark Gitenstein, cu ocazia unui interviu acordat agenţiilor de presă înaintea recepţiei organizate cu ocazia Zilei Independenţei.

Ambasadorul Gitenstein a evitat să răspundă dacă această întâlnire va avea loc anul acesta, cu ocazia semnării acordului privind amplasarea elementelor scutului antirachetă pe teritoriul României. „Este o întrebare de un milion de dolari. Nu ştiu răspunsul la această întrebare. Este singura întrebare la care nu ştiu răspunsul”, a spus ambasadorul american, care şi-a mai adăugat optimismul că acordul privind scutul antirachetă va fi semnat în cursul acestui an

1 comentariu

briel 05-07-2011 - 16:01

Oo… ! Inteleg.

Pentru cititorii Ziua care locuiesc in US va aduc la cunostinta un site independent de stiri,

http://hawaiinewsdaily.com/

Astia de pe insule parca au limba mai dezlegata. Imi place de ei.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult