Acasa MagazinLife De ce au fost dați ȋn judecatǎ producǎtorii „The Wolf of Wall Street”

De ce au fost dați ȋn judecatǎ producǎtorii „The Wolf of Wall Street”

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Un fost partener de afaceri al agentului de bursă a cǎrui poveste este inspirația pentru „Lupul de pe Wall Street” i-a dat în judecată pe regizorul Martin Scrosese şi pe reprezentanţii studiourilor Paramount.

De ce au fost dați ȋn judecatǎ producǎtorii „The Wolf of Wall Street” (foto:tijdschriftlover.nl )

Andrew Greene, fost director executiv la firma de investiţii Stratton Oakmont, solicită daune de 25 milioane de dolari şi îi acuză de defăimare pe producătorii filmului, întrucât personajul său era descris în „Lupul de pe Wall Street” ca un infractor, un consumator de droguri, un bărbat pasionat de sexul cu prostituate şi era ironizat pentru faptul că purta perucă întrucât începuse să chelească. În documentele depuse la tribunal, Andrew Greene spune că partenerii săi de afaceri, inclusiv Jordan Belfort, personajul interpretat de Leonardo DiCaprio, i-au dat porecla „Wigman” („Omul cu perucă”) din cauza faptului că obişnuia într-adevăr să poarte o perucă. În film, Greene este prezentat prin intermediul personajului Nicky „Rugrat” Koskoff, interpretat de P.J. Byrne, iar partenerii săi de afaceri – exact cum afirmă Greene în acest proces – îl ironizau fără milă din cauza pierderii premature a părului.

Andrew Greene spune că filmul l-a prezentat făcând diverse lucruri ilegale şi lipsite de etică – precum întreţinerea de relaţii sexuale cu prostituate chiar în faţa colegilor săi. Reclamantul afirmă că această prezentare i-a afectat reputaţia profesională de expert în investiţii bancare şi că producătorii filmului nu i-au cerut niciodată permisiunea de a se folosi de identitatea şi imaginea lui.

Andrew Greene solicită daune financiare de 25 de milioane de dolari de la studiourile Paramount şi de la regizorul Martin Scorsese şi a solicitat justiţiei să retragă din circuitul cinematografic toate copiile acestui film. Conform mediafax, filmul „Lupul de pe Wall Street/ The Wolf of Wall Street” a primit cinci nominalizări la premiile Oscar din acest an care vor fi decernate pe 2 martie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult