Acasa MagazinLife De ce s-a renunțat la proiectele filmelor despre Hillary Clinton

De ce s-a renunțat la proiectele filmelor despre Hillary Clinton

scris de Laurentiu Banches
29 afisari

Televiziunile americane CNN şi NBC au renunţat la proiectele lor de filme despre fosta primă doamnă a Statelor Unite şi fost Secretar de Stat, Hillary Clinton.

De ce s-a renunțat la proiectele filmelor despre Hillary Clinton

Regizorul Charles Ferguson, care lucra la un documentar pentru CNN, a anunţat luni pe blogul publicaţiei Huffington Post că presiunile aleşilor democraţi şi republicani au fost prea puternice. „Atunci când am contactat o serie de oameni pentru a-i intervieva, nimeni, dar absolut nimeni, nu a fost interesat să mă ajute să fac acest film„, a explicat el. „Niciun democrat, niciun republican – şi cu siguranţă nimeni care lucrează cu familia Clinton – nu doreşte să aibă acces la familia Clinton, sau visează la o poziţie în administraţia Hillary Clinton (…). După ce am contactat mai mult de 100 de persoane, două dintre ele, care nu aveau nicio legătură cu doamna Clinton, au fost de acord să le intervievez cu chipul descoperit, dar eu bănuiesc că ar putea să se dezică de ce au spus”, a scris Charles Ferguson.

Charles Ferguson spune că începuse să facă un film „ambiţios, controversat şi foarte vizibil”, care să fie independent şi echitabil, despre fosta conducătoare a diplomaţiei americane. După părerea sa, Hillary Clinton nu a cooperat la acest proiect şi anumiţi democraţi erau îngrijoraţi că ar putea fi vorba despre un film promoţional. Republicanii au afirmat că filmul ar face campanie pentru Hillary Clinton, care ar putea să îşi depună candidatura pentru Casa Albă în 2016. „Niciun partid politic nu voia ca filmul să se facă”, a declarat, în concluzie, Charles Ferguson. „După o dureroasă perioadă de gândire, am decis că nu puteam să regizez un film de care să fiu mândru. Acesta este motivul pentru care am renunţat la proiect, nu din cauza presiunilor de la CNN, ci dimpotrivă”, a adăugat cineastul.

Charles Ferguson este cunoscut pentru documentarul său din 2010 „Inside Job”, o privire critică asupra operaţiunilor de pe Wall Street care au generat criza financiară din 2008. Acest film a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun documentar în 2011. Potrivit mediafax, un alt documentar produs şi regizat anterior de Charles Ferguson, intitulat „No End in Sight: The American Occupation of Iraq”, a câştigat multe trofee în circuitul festivalier internaţional.

Totuşi, un proiect a rămas încă în dezvoltare: acela al unei biografii despre anii de tinereţe ai fostei prime doamne. Intitulat „Rodham”, numele de fată al doamnei Clinton, acest film ar trebui să fie regizat de cineastul James Ponsoldt, autorul filmului independent „The Spectacular Now”. La începutul anului, aleşii republicani au ameninţat că vor împiedica televiziunile să difuzeze dezbaterile de la alegerile primare americane, dacă vor difuza documentare despre Hillary Clinton.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult