Acasa MagazinLife De ce s-au enervat newyorkezii pe nişte cercei

De ce s-au enervat newyorkezii pe nişte cercei

scris de M.A.
1 afisari

Un magazin newyorkez a fost somat de un oficial din Manhattan să înceteze să mai vândă cercei în formă de svastică.

Cercei cu svasticaDirectorul magazinului susţine că este vorba despre un vechi simbol religios indian şi nu reprezintă emblema regimului nazist, transmite Mediafax.

Scott Stringer, „preşedintele” cartierului Manhattan, afirmă pe site-ul său de Internet că svastica nu poate fi „o afacere în domeniul modei”. „Este vorba despre simbolul cel mai detestabil al culturii noastre şi o insultă la adresă oricărei persoane civilizate”, scrie el.

Directorul magazinului Bejeweled, situat în Brooklyn, i-a replicat, într-o intevenţie la postul de televiziune Fox News, că cerceii respectivi, al căror preţ este de 5,99 dolari, sunt vânduţi ca simbol al vechilor credinţe religioase orientale.

„Acesta nu este un simbol nazist„, a comentat pentru Fox News directorul magazinului, Young Kim. „Nu văd unde este problema. Cerceii mei provin din India şi reprezintă un simbol budhist”, a subliniat el. Însă Scott Stringer a apreciat că răspunsul comerciantului denotă „o lipsă acută de judecată, (fiind un lucru) şocant la adresa sensibilităţii newyorkezilor” şi insistând ca cerceii „să fie retraşi din vânzare imediat”.

Svastica a fost utilizată în India timp de mai multe secole, cu mult înainte ca naziştii să şi-o însuşească, golind-o de semnificaţia sa religioasă, pentru a o transforma în emblema regimului lor. De asemenea, simbolul era întâlnit în antichitate şi in evul mediu pe teritoriul Europei, inclusiv pe cel al României.

7 comentarii

urbos 12-01-2012 - 16:52

Apropo de drepturi si libertati in tarile care n-au legi de bagat pumnul in gura. Lasand la o parte prostia si incultura. A ce o fi mirosind Stringer asta?

Ciu Huhu 12-01-2012 - 18:30

Miroase a sobolan…

Dorin C. 13-01-2012 - 05:00

Fii mai precis, domnule……..

BULA 13-01-2012 - 05:31

Are un spray cu miros de sobolan, cu care a dat prin casa.

Timisorean 12-01-2012 - 23:15

svastica nazista e intoarsa, in oglinda si la 90grade fata de simbolul hinduist din magazin, prezentat in fotografie… Astfel, dupa unii hindusi, felul in care au utilizat-o (intors-o) le-a atras nazistilor blestemul …

jan dinu 13-01-2012 - 03:03

EU zica s-a’mpacam ambele parti :
Cei care le cumpara pentru a le purta trebuie
sa se legitimeze ca sunt hinduisti originali dar s-a dea shi declaratii
repudiind falsul ideologiei naziste ce s-au folosit in acea vreme de
un talisman indo-arian …shi s-a nu-l recunoasca pe HITLER ca
a fost tzigan …ci doar un criminal !

BULA 13-01-2012 - 05:05

Asa, asa…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult