Acasa MagazinLife De ce s-au oprit acele ceasului de la Big Ben

De ce s-au oprit acele ceasului de la Big Ben

scris de S. P.
7 afisari

Acele ceasului de la Big Ben, unul dintre simbolurile Londrei, au fost oprite luni dimineață pentru a permite efectuarea unei operațiuni de curățare care va dura patru zile, dar s-ar putea prelungi și vineri dacă starea vremii nu va permite să se lucreze în ritm normal, anunță EFE.

De ce s-au oprit acele ceasului de la Big Ben

De ce s-au oprit acele ceasului de la Big Ben

Miile de turiști care trec zilnic prin fața Palatului Westminster, sediul parlamentului britanic, vor putea vedea în partea superioară a turnului acestei clădiri de 95,7 metri patru muncitori specializați în alpinism utilitar. Aceștia vor avea nevoie de câte o zi de lucru pentru fiecare din cele patru cadrane de pe turnul cu clopot. Fiecare piesă are 312 elemente din sticlă asamblate într-o ramă metalică.

‘Este un proces care necesită multă îndemânare, mai ales având în vedere înălțimea la care se lucrează. Dispunem de o echipă de experți, așa încât ceasul va fi curățat foarte bine. Este vorba despre un obiect de patrimoniu național pe care trebuie să-l păstrăm pentru generațiile viitoare’, a explicat Steve Jaggs, angajatul care răspunde de întreținerea ceasului.

Mecanismul ceasului va funcționa în tot acest timp, iar clopotul de 16 tone care dă numele turnului de formă pătrată, Big Ben, va continua să bată din oră în oră.

Ceasul de la Big Ben a fost inaugurat în aprilie 1859 și a început să funcționeze doar la sfârșitul lunii mai a aceluiași an întrucât acele inițiale, din fier, erau prea grele și s-a impus înlocuirea lor cu altele mai ușoare, din cupru.

Turnul Big Ben este vizitat în interior de aproximativ 10.000 de persoane în fiecare an. Intrarea este gratuită, dar se face doar cu programare prealabilă, pe baza unei liste de așteptare care poate ajunge chiar la patru luni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult