Acasa MagazinLife De ce va colabora Leonardo DiCaprio cu platforma online Netflix

De ce va colabora Leonardo DiCaprio cu platforma online Netflix

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Cunoscut și drept un activist ecologist, Leonardo DiCaprio s-a asociat cu Netflix pentru producerea unui documentar despre gorilele din Africa de Est, o specie de primate pe cale de dispariţie.

De ce va colabora Leonardo DiCaprio cu platforma online Netflix (foto:thefrontierpress.com)

De ce va colabora Leonardo DiCaprio cu platforma online Netflix (foto:thefrontierpress.com)

Leonardo DiCaprio, care a fost numit recent Mesager al Păcii pentru programul Organizaţiei Naţiunilor Unite referitor la încălzirea globală, este unul dintre producătorii documentarului „Virunga„. Potrivit Netflix, „filmul este atât jurnalism de investigaţie, cât şi documentar” şi este realizat de Orlando von Einsiedel. „Virunga” urmăreşte o echipă de pădurari din Republica Democrată Congo. Aceştia sunt „prinşi între braconieri, miliţii şi interese economice în mijlocul celui mai vechi parc naţional din Africa”, a adǎugat platform online.

Premiera filmului documentar premiera în cinematografele din New York şi Los Angeles, dar şi online, prin intermediul Netflix, va fi pe 7 noiembrie. Masivul muntos Virunga, aflat la graniţa dintre Rwanda, Republica Democrată Congo şi Uganda, este ultimul sanctuar din lume al gorilelor montane, din care mai trăiesc doar 800 de exemplare, potrivit mediafax.

Platforma online Netflix, care a apărut pe piaţă în 1997 sub forma unei firme care închiria DVD-uri, a cunoscut o creştere spectaculoasă a veniturilor sale în ultimele luni. În luna iulie, compania americană a raportat un profit de 71 milioane de dolari pentru cel de-al doilea trimestru al anului 2014. În 2013, programele originale produse de Netflix au fost nominalizate la 14 categorii de premii la gala Primetime Emmy, câştigând trei dintre acestea. În acest an, producţiile Netflix au primit un număr record de 31 de nominalizări.

Pătrunderea platformei Netflix în domeniul conţinuturilor originale şi popularitatea de care se bucură serialele sale, precum „House of Cards” şi „Orange is the New Black”, au remodelat industria televiziunii şi felul în care consumatorii privesc producţii de divertisment. Leonardo DiCaprio este considerat unul dintre cei mai talentaţi actori de la Hollywood. În ultima vreme, DiCaprio s-a specializat în biografii ale unor mari personalităţi. Astfel, el a jucat rolul pionierului aviaţiei Howard Hughes, în „Aviatorul”, care i-a adus, în 2005, a doua dintre cele patru nominalizări la premiile Oscar, iar în 2011 l-a interpretat pe fostul director al FBI-ului J. Edgar Hoover, în filmul „J. Edgar”, regizat de Clint Eastwood. Actorul a putut fi văzut în 2013 în cinematografe în filmul „Marele Gatsby”, o ecranizare de excepţie a romanului omonim scris de Francis Scott Fitzgerald, în regia lui Baz Luhrmann, şi în „Lupul de pe Wall Street”, în regia lui Martin Scorsese, într-un rol care i-a adus cea de-a patra nominalizare la Oscar.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult