Acasa MagazinLife De ce William şi Kate nu au semnat un contract prenupţial

De ce William şi Kate nu au semnat un contract prenupţial

scris de Matei Iliescu
2 afisari

Prinţul William şi soţia sa nu au semnat nici o înţelegere legală, care să-i asigure lui averea sau ei un trai regal şi după o eventual divorţ, s-a anunţat luni.

Prinţul William şi Kate, căsătorie pe încredereÎncă de când a fost anunţată logodna dintre Prinţul William şi Kate Middleton, experţi în dreptul familiei au fost de părere că un contract prenupţial ar fi util, dată fiind rata eşecurilor înregistrate în rândul căsătoriilor regale recente.

Surse apropiate Casei Regale, citate de Daily Mail, au negat însă  că Prinţul William ar fi fost sfătuit să semneze un contract prenupţial şi că acesta ar fi refuzat. “Ca să refuze, asta ar fi însemnat că cineva l-a sfătuit să semneze un contract prenupţial, ceea ce nu a fost cazul. Nu există un acord prenupţial între Ducele şi Ducesa de Cambridge”, au declarat sursele de la Buckingam Palace.

William , în vârstă de 28 de ani, câştigă 37.170 de lire sterline pe an, ca locotenent al Royal Air Force. Dar a moştenit 6,5 milioane de lire de la mama sa, Prinţesa Diana, sumă care, graţie investiţiilor bine plasate, e de presupus că a crescut substanţial de la moartea acesteia, în 1997.

În plus, tatăl său suportă cheltuielile casei lui William. Anul trecut, Prinţul Charles a cheltuit 1,6 milioane de lire sterline pentru el personal, soţia sa şii cei doi fii.

Mai mult, cu opt ani înainte de moartea sa, Regina Mamă a plasat două treimi din averea sa în depozite pe numele celor doi strănepoţi ai săi, William şi Harry.

În schimb, Kate Middleton, în noua sa calitate de Ducesă de Cambridge, nu are venituri.

Ea părăseşte slujba pe care o avea la firma părinţilor ei, care comercializau online articole pentru petreceri şi festivităţi.

Fără un contract prenupţial, ar rămâne în sarcina avocaţilor greaua misiune de a se bate pentru situaţia materială a lui Kate, în caz de divorţ.

Ducesa de York a primit 15.000 de lire sterline pe an, după divorţul de Prinţul Andrew, la capătul a zece ani de căsătorie în 1996.

Dar avocaţii Prinţesei Diana au fost mult mai abili şi au reuşit să obţină pentru mama lui William o avere de 17 milioane de lire sterline.

După logodna lui Kate cu Prinţul William, fostul secretar particular al lui Lady Di, Patrick Jephson a declarat: “Dacă ar fi sora mea, aş sfătui-o să obţină un bun contract prenupţial”. Şi a avertizat: “Kate nu se angajează într-un mariaj, ci într-o afacere”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult