Acasa MagazinLife De Ziua Internaţională a Femeii, monumentele din Roma s-au colorat în roz

De Ziua Internaţională a Femeii, monumentele din Roma s-au colorat în roz

scris de C.P.
2 afisari

Principalele monumente din Roma au fost iluminate joi în roz, cu ocazia sărbătorii de 8 Martie, Ziua Internaţională a Femeii, la iniţiativa autorităţilor municipale, transmite Rai Uno.

Ziua Internaţională a Femeii 2012

Astfel, în nuanţe de roz au fost iluminate Colosseumul, precum şi toate monumentele romane înfăţişând femei, de la zeiţele de pe Dealul Capitoliului la eroinele mişcării de unificare Risorgimento. În plus, la decizia Ministerului italian al Culturii, femeile au acces gratuit în decursul zilei de joi, de Ziua Internaţională a Femeii 2012, în toate muzeele publice. Oferta teatrală de joi din Cetatea Eternă este dedicată de asemenea Zilei Femeii. Deşi, oficial, 8 martie nu este zi liberă în Italia, în mod tradiţional această zi este o ocazie pentru discuţii despre emanciparea femeilor şi eforturile lor pentru drepturi egale cu bărbaţii.

Potrivit diverselor organizaţii neguvernamentale, italiencele sunt în continuare victime ale discriminării: au mai puţine posibilităţi de angajare decât bărbaţii, salarii mai mici, iar rata şomajului în rândul reprezentantelor sexului frumos este mai mare decât în rândul bărbaţilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult