Acasa MagazinLife Designerul de modǎ dominican Oscar de la Renta a murit

Designerul de modǎ dominican Oscar de la Renta a murit

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Un membru al familiei stilistului a anunțat cǎ Oscar de la Renta a decedat la vârsta de 82 de ani, ȋn seara de luni, 20 octombrie.

Designerul de modǎ dominican Oscar de la Renta a murit (foto:upscalehype.com)

Designerul de modǎ dominican Oscar de la Renta a murit (foto:upscalehype.com)

Oscar De la Renta, care de curând a creat rochia de mireasă pentru Amal Clooney, a fost diagnosticat cu cancer în 2006, a precizat ABC News. Alte informații legate de decesul său nu erau disponibile pentru moment. Dominicanul a fost considerat unul dintre cei mai mari stiliști ai lumii, cunoscut în special pentru rochiile sale romantice.

Oscar de la Renta a devenit faimos în anii 1960, îmbrăcând-o pe fosta Primă Doamnă a Statelor Unite Jacqueline Kennedy, creațiile sale fiind purtate de-a lungul anilor de Betty Ford, Nancy Reagan, Hillary Clinton sau Laura Bush, potrivit Agerpres. Născut în Republica Dominicană pe 22 iulie 1932, Oscar de la Renta și-a părăsit țara la vârsta de 18 ani pentru a merge să studieze pictura la Madrid. În capitala Spaniei, și-a descoperit pasiunea pentru designul vestimentar și a devenit ucenicul lui Cristóbal Balenciaga — care va ajunge mentorul său—, iar mai târziu a plecat la Paris.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult