Acasa MagazinLife Dezbrăcaţi pe două roţi în Chile

Dezbrăcaţi pe două roţi în Chile

scris de L.M.
3 afisari

Circa două sute de persoane au participat sâmbătă la primul marş al bicicliştilor fără haine organizat vreodată în Chile, pentru a cere un respect mai mare faţă de drepturile călătorilor pe două roţi.

dezbracati-pe-bicicleteManifestanţii şi-au început îmbrăcaţi cursa de pe străzile capitalei Santiago, după care au renunţat parţial sau total la haine până la sfârşit, relatează AFP, citat de Mediafax.

Poliţia a reacţionat imediat şi a arestat şapte persoane pentru atentat la bunele moravuri. Manifestanţii au vrut să atragă atenţia asupra pericolelor cu care se confruntă biciliştii pe străzi.

Mersul pe bicicletă atrage tot mai mulţi adepţi la Santiago, din cauza poluării din capitala chiliană, care este unul din cele mai afectate oraşe în acest sens din America Latină, alături de Sao Paolo şi Ciudad de Mexico.

Şi în capitala mexicană a avut loc o manifestaţie similară pentru a denunţa transportul urban motorizat. 500 de biciclişti au circulat pentru al şaselea an consecutiv pe străzile capitalei fără haine, îmbrăcaţi sumar sau cu trupurile pictate.

Această mişcare internaţională, prezentată ca festivă şi militantă, a fost lansată în urmă cu 11 ani în Spania.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult