Acasa MagazinLife Dictatorul din Belarus acuză politizarea Eurovision 2011

Dictatorul din Belarus acuză politizarea Eurovision 2011

scris de D.P.
4 afisari

Liderul de la Minsk, Aleksandr Lukașenko, a acuzat puterile vestice că au eliminat-o pe reprezentanta Belarusului, Anastasiya Vinnikova din concursul muzical european  Eurovision din motive politice. Și eșecul calificării Bulgariei în finală a născut acuze similare în presa europeană.

Aleksandr LukasenkoReprezentanta Belarusului a fost eliminată în cea de-a doua semifinală, când 19 aspirante s-au luptat pentru cele zece locuri din finala de sâmbătă.

Lukașenko a acuzat „anumite forțe”, pe care nu le-a numit, că ar fi „sufocat” piesa Belarusului, legând acest eșec de relațiile reci pe care țara sa le are cu Europa. „Ne sufocă din toate părțile, inclusiv la Eurovision, așa cum au făcut cu această fată la Düsseldorf”, a declarat Lukașenko, potrivit Evz.ro .

Dictatorul din Belarus a felicitat-o pe Anastasiya Vinnikova pentru meritul de a fi prezentat la Düsseldorf un adevărat imn național.

Trupa Hotel FM a calificat România în finala Eurovision 2011 cu melodia Change. Joi seara a avut loc a doua semifinală Eurovision, în care România a fost cea de-a 14 ţară care a intrat în concurs.

5 comentarii

neacsum 15-05-2011 - 13:47

Dar despre mafia tarilor surori nu spune nimic domnul Lukasenko. Nu spune cum votau tarile exsovietice pentru Ucraina , sau chiar Bellarus sau Rusia acum vcativa ani, sau tarile din fosta Iugoslavie pentru cate una din republicile independente. Se vedea cu ochiul liber.Ca se trag sfori si la acest nivel in competitiile europene sau mondiale, ca si la campionatele nde fotbal nu trebuie sa mire pe nimeni.

CZC 15-05-2011 - 15:35

Acest concurs nu mai este de mult un concurs al talentelor. Am impresia ca este mai mult o “testare” referitoare la modul cum sunt privite unele tari de catre altele, in cadrul european. Conteaza si partea financiara. Din pacate Romania nu are prea multi prieteni nici printre vecini, nici in alte zone ale Europei. Moldova nu e “vecina”. Moldova e ROMANIA, indiferent ce “latra” unii. E clar ca acolo unde s-au obtinut mai multe puncte sunt romani care au votat. Referitor la presedintele din Belarus, e valabila zicala, putin modificata: „memoria are picioare scurte”.

digital 15-05-2011 - 16:34

eu cred ca tine mai mult de bussines dar nu exclud supozitia d-voastra!

CZC 15-05-2011 - 17:11

Cred ca aveti dreptate. Si eu am zis de partea financiara. Referitor la voturi, mai corect ar fi de zis ca din analiza rezultatelor votarii ne dam seama ce “simpatizanti” avem. Cei care ar trebui sa traga concluzii referitor la ce e de facut sunt guvernantii.

digital 15-05-2011 - 17:19

nici cu *simpatizantii nu mi+e rusine.politica externa falimentara dusa in ultimele decenii ne+a facut noi prietenii.guvernantii au alte probleme:congrese,functii politice,oug+uri,,asumari,liberalizarea pretului energiei,gratiile FMI……………….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult