Acasa MagazinLife Disarm. Cum cântă armele VIDEO

Disarm. Cum cântă armele VIDEO

scris de L.M.
3 afisari

Proiectul Disarm sau cum cântă armele. Un artist a transformat în artă arme confiscate de armata mexicană de la cartelurile de droguri.

Disarm. Cum cântă armele VIDEO

Disarm. Cum cântă armele (foto: Timpul.md)

Inspirat de o excursie pe care a făcut-o la fabricile de reciclare unde funcționarii din guvern transformau armele confiscate în material brut, ca parte din proiectul lui „Lopeți pentru arme”, Pedro Reyes a hotărât să transforme aceste instrumente ale urii în instrumente muzicale. Instrumente care să dea viață muzicii, nu să ia vieți. În proiectul „Disarm”, Pedro Reyes a utilizat împreună cu echipa lui programe precum Ableton Live, MIDI și Max MSP pentru a transforma armele în instrumente muzicale automate, scrie Timpul.md.

Disarm e, de fapt, a doua generație de instrumente, construită după proiectul lui din 2012, Imagine, care folosește rămășițe ale armelor confiscate de armata mexicană de la cartelurile de droguri. Această serie a fost confecționată împreună cu o echipă de muzicieni și cu Cocolab, un studio media din Mexico City. Aceste piese noi pot fi programate și operate cu ajutorul calculatorului și pot reda concerte întregi cu compoziții pregătite dinainte.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult