Acasa MagazinLife Dispare încă un ziar. Gândul renunţă la tipar

Dispare încă un ziar. Gândul renunţă la tipar

scris de D.P.
50 afisari

Ziarul Gândul renunţă la ediţia tipărită şi adoptă un nou model de business. Din 8 aprilie, editorii au anunţat că vor oferi cititorilor o experienţă digitală completă – online, pe iPad şi pe mobil, devenind un produs media exclusiv digital.

ziarul gandulMăsura a fost luată de Publimedia, compania care a cumpărat ziarul, în 2006, din cauza costurilor tot mai mari legate de tipărire şi distribuţie. Jurnaliştii se tem că „trecerea” se va face şi cu preţul unor disponibilizări, susţin surse citate de reportervirtual.ro.

“Gândul adoptă un nou model de business şi oferă cititorilor experienţa digitală completă: online, pe iPad şi pe mobil. Pe 8 aprilie, ziarul lansează aplicaţia proprie de iPad şi dezvăluie noua versiune a site-ului gândul.info, cu multiple funcţionalităţi noi şi un layout restilizat. Prin adoptarea noului model de business, ziarul face tranziţia de la print la noile platforme de distribuţie a conţinutului.

În mass-media din România, gândul este prototipul unui nou model de business exclusiv digital, în care conţinutul de calitate ajunge la cititori prin cele mai moderne platforme.

Online, pe iPad şi pe mobil, cititorii vor avea acces la informaţiile exclusive cu care ziarul i-a obişnuit, la opiniile unora dintre cei mai apreciaţi editorialişti din presa românească, dar şi la infografice, fotografii şi video ce valorifică potenţialul de multimedia şi de interactivitate pe care îl oferă web-ul şi dispozitivele mobile.

Vom continua investiţia in conţinutul de calitate şi vom converti gândul într-un produs al viitorului”, spune redactorul-şef al publicaţiei Claudiu Pândaru, într-un comunicat de presă.

Gândul a fost lansat, în mai 2005, de jurnaliştii-demisionari de atunci de la Adevărul: Cristian Tudor Popescu, Adrian Ursu, Lelia Munteanu şi Bogdan Chirieac.

La conducerea ziarului s-a aflat şi Mircea Dinescu, care a renunţat la funcţia de director editorial în 2008. În timp, au părăsit redacţia şi Adi Ursu şi Bogdan Chirieac, iar CTP a renunţat la funcţia de director al cotidianului, rămânând senior editor.

4 comentarii

codul x 24-03-2011 - 17:09

Nici nu mai dau banii pe spusele UNUI TURNATOR LA SECURITATE- CT.POPESCO-FIUL,NASUL,NEPOTUL tuturor,care stringea date pe calculator despre dusmanii societatii inainte de 1989…………….

Rusu 24-03-2011 - 19:54

Ma bucur si sper sa dispara cat mai multe.Prea multa mizerie morala a introdus presa in societatea romaneasca si prea multa ura a sadit in inimile noastre,prin manipularile grosolane facute in special in ultimii ani.

Ion Caramdache 25-03-2011 - 04:17

Este interesant de vazut ce se va intampla cu Gangul celor patru derbedei care intai au ramas trei: Lelitza teoloaga si diversionistul si-fi KkT Popescu carae a ramas neconsolat cand don’soara Muuuu a plecat. Acum ca s-a trecut pe digitatal abia astept sa vad daca seniorul automatist primeste o copita de cal in al sau spate de madular.

Ciu Huhu 27-03-2011 - 15:32

E tare Basescu asta, cum reuseste sa le faca sa dispara pe cele critice la adresa lui?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult