Acasa MagazinLife Divorțul crește riscul de deces prin accident (studiu)

Divorțul crește riscul de deces prin accident (studiu)

scris de L.M.
3 afisari

Persoanele divorțate riscă de două ori mai mult să moară în urma unui accident decât cele aflate în cuplu, potrivit unui studiu realizat de universitățile Rice și Pennsylvania din SUA, însă nu se știe deocamdată dacă rezultatele pot fi extrapolate și la alte țări, scrie passionsante.be.

Divorțul crește riscul de deces prin accident

Divorțul crește riscul de deces prin accident

Cercetătorii au comparat datele socio-demografice de la circa 1,3 milioane de victime (de peste 18 ani) implicate în accidente care au cauzat sau nu decese. Incendiu, otrăvire, intoxicație, cădere, accident rutier, accident profesional — toate tipurile de accidente au fost luate în considerare.

Analiza a arătat că divorțul (sau despărțirea) duce la un risc dublu de deces în astfel de împrejurări. Explicația ar consta în faptul că viața în cuplu acționează ca un element protector (susținere, prudență, dialog), creând un context cu mai multă siguranță. Izolarea — după ruptură — creează efectul invers.

Riscul de deces accidental este mare mai ales în rândul celor mai defavorizate categorii de populație. În acest context, autorii studiului insistă pe necesitatea de a organiza campanii de prevenire cu țintă mai precisă, încheie passionsante.be.

2 comentarii

CONGO 08-02-2014 - 14:52

Aceste statistici mint cu nerusinare, deoarece sunt facute de femei, nu m-ar mira sa fie chiar mana vrajitoarei Huhulina.

In primul rand nu persoanele divortate au probleme de accidente, caci la barbatii casatoriti fiecare zi este un iad, si deci un super accident este faptul ca nu au divortat inca. Altii le strang de gat, dar legea e sexista si tine cu femeile.

UnUL 08-02-2014 - 14:56

Concluzia asta e cam ca cea din banc : ”Femeile trăiesc mai mult decât bărbații, mai ales dacă sunt văduve.”

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult