Acasa MagazinLife Doctorii au descoperit sute de ace de aur în genunchii unei femei

Doctorii au descoperit sute de ace de aur în genunchii unei femei

scris de G. D.
5 afisari

Un caz ieșit din comun a fost descoperit de medicii din Coreea de Sud, care au examinat pe baza unei radiografii genunchii unei femei care acuza dureri. În momentul în care imaginea a fost realizată, în cadru au apărut câteva sute de ace înfipte sub pielea femeii, în zona ambilor genunchi, după cum relatează New England Journal of Medicine, preluat de livescience.com.

Radiografie ace aur acupunctură

Radiografie ace aur acupunctură

Investigând mai departe situația, medicii au constatat că este vorba despre ace de aur, probabil câteva zeci de grame, care proveneau de la ședințele de acupunctură. Femeia, în vârstă de 65 de ani, fusese diagnosticată cu osteoartrită, o boală care se manifestă prin degradarea articulațiilor, producând o durere insuportabilă. Femeia a primi un tratament mediamentos, însă evoluția bolii a determinat-o să încerce terapia cu acupunctură, cunoscută pentru efectele sale îndeosebi în privința durerii.

Potrivit raportului medical, terapeutul a considerat, însă, că nu este suficient să-i aplice terapia clasică, astfel că a decis să lase sub piele acele, unele de mici dimensiuni, potrivit cu acest demers. Faptul că femeia a ajuns din nou la medici arată că efectul terapiei cu ace de aur nu a fost unul eficient. Medicii au avertizat femeia că prezența acestor ace în organism nu poate produce decât efecte negative, atât prin inflamațiile inevitabile, cât și prin imposibilitatea efectuării unor investigații suplimentare, precum RMN. Deplasarea acelor prin zona afectată ar putea genera traume și mai mari, fiind posibil să afecteze nu doar mușchi, ci și vase de sânge sau ligamente și tendoane. Crearea de țesut fibros în jurul obiectelor străine în corp este un alt posibil efect secundar.

În țările asiatice, de unde a fost preluată terapia cu acupunctură, este o practică obișnuită lăsarea de ace în corp pentru mai mult timp.

Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut terapia prin acupunctură pentru un număr limitat de afecțiuni, în special cele de circulație, durere, articulații.

1 comentariu

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 15-01-2014 - 17:23

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult