Acasa MagazinLife Doctorii avertizează: Zahărul, la fel de periculos ca tutunul

Doctorii avertizează: Zahărul, la fel de periculos ca tutunul

scris de C.S.
0 afisari

Doctorii din întreaga lume au lansat un nou avertisment privind efectele extrem de nocive ale zahărului asupra organismului uman, riscurile la care se supun cei care consumă în exces acest ingredient fiind comparat cu cel al tutunului.

Efectele nocive ale zahărului asupra organismului uman, similare cu cele ale tutunului. (foto: Mediafax)

Simon Capewell, profesor de epidemiologie în cadrul Universităţii din Liverpool susţine că zahărul este noul tutun”. El acuză industria concentrată pe profit şi nu pe sănătate că pune presiune pe părinţi şi copii prin intermediul băuturilor dulci şi al mâncărurilor bogate în calorii care se găsesc peste tot.

Cantitatea maximă de zahăr recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii este de zece linguriţe, dar este foarte posibil ca ea să fie înjumătăţită. Potrivit unor studii recente, un britanic obişnuit consumă cam 12 linguriţe de zahăr pe zi, iar unii adulţi ajung la 46 de linguriţe.

Agenţia Naţiunilor Unite susţine că există dovezi copleşitoare că băuturile îndulcite cu zahăr, dar şi alte tipuri de consum de zahăr pot avea legătură cu obezitatea, diabetul şi bolile cardiovasculare.

Dincolo de faptul că reprezintă o cauză importantă a obezităţii, excesul de zahăr creşte riscul apariţiei diabetului de tip 2, provoacă probleme metabolice şi afectează ficatul.

6 comentarii

BULA 11-01-2014 - 09:06

Si apa e periculoasa, daca o bei in exces.

UnUL 11-01-2014 - 09:24

Mda. Mai bun e vinul roșu: rezolvă problemele de anemie, de hipotensiune, „spală” colesterolul, etc.

Tache 11-01-2014 - 09:42

Multe pesoane, care si-au facut clisma, au murit din cauza stopului cardiac. Apa in exces in colon, in intestinul gros, a provocat un dezechilibru electrolitic. Prin colon se produce reabsorbtia majoritara a apei.

UnUL 11-01-2014 - 10:04

Tăchiță, s-ar putea încerca clismă cu vin roșu, dar ar fi păcat.

Tache 11-01-2014 - 10:18

Clisma cu vin rosu nu este daunatoare organismului uman. Dar, evreii au preluat si monopolul acestui comert, asa ca nu pot sa garantez, cata apa este in vin.

Titircă Inimăbună 11-01-2014 - 12:09

Cine fumeaza zahar? ZV ne pacaleste!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult