Acasa MagazinLife Doi californieni au găsit o comoară estimată la 10 milioane de dolari

Doi californieni au găsit o comoară estimată la 10 milioane de dolari

scris de C.S.
3 afisari

Doi soţi din California, care îşi plimbau câinele pe proprietatea lor, au descoperit o comoară constând în monede din aur, estimată la peste 10 milioane de dolari.

Doi californieni au găsit o comoară estimată la 10 milioane de dolari.

Cuplul, care a dorit să îşi păstreze anonimatul, a remarcat o cutie din metal ruginit care ieşea parţial din pământ lângă un copac, a precizat într-un comunicat cabinetul numismatic Kagin’s, care oferă consultanţă celor doi în privinţa vânzării monedelor, ce datează din a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

Cu ajutorul unui baston, ei au reuşit să scoată cutia din pământ şi au găsit în interiorul acesteia, amestecate cu pământ şi pietre, „numeroase monede de 20 de dolari din aur”, se afirmă în acelaşi comunicat.

„S-au întors la faţa locului şi au găsit rămăşiţele unei alte cutii, îngropată ceva mai adânc. După mai multe astfel de curse (şi cu ajutorul unui detector de metale), au dezgropat în final opt cutii pline cu peste 1.400 monede americane din aur, care sunt foarte rare”, a mai spus acesta.

Descoperirea este una excepţională, atât prin numărul monedelor, cât şi prin faptul că acestea, „deşi au stat îngropate peste 100 de ani (…), se află într-o stare de conservare impecabilă”, precizează cabinetul Kagin’s.

Dintre cele 1.400 de piese ale comorii, cel puţin 14 reprezintă cele mai frumoase exemplare descoperite vreodată pentru acest model. Una dintre ele, datând din 1866, este estimată la aproape 1 milion de dolari.

Monedele vor fi vândute în curând pe site-ul cabinetului Kagin’s şi pe site-ul Amazon, precizează acelaşi comunicat.

Comoara a fost descoperită în regiunea californiană „Gold Country” („Ţara aurului”), în jurul oraşului Sacramento. În această regiune, preţiosul minereu a fost descoperit la mijlocul secolului al XIX-lea, declanşând apoi celebra „Goană după aur” (sau „Febra aurului”) din California.

1 comentariu

tomi 26-02-2014 - 23:57

Imi ofer serviciile fericitilor posesori ale monedelor de aur in a le numara. Am in memorie metoda de numarare al banilor stil Jan Constantin din filmele cu BD. Una tie- una mie, doua mie-una tie etc.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult