Acasa MagazinLife Doi prieteni contra unui nou amor

Doi prieteni contra unui nou amor

scris de Ziua Veche
3 afisari

O noua relatie amoroasa provoaca, in medie, pierderea a doi dintre prietenii apropiati, atat in cazul femeilor, cat si in cel al barbatilor, potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori britanici.

Coordonat de profesorul Robin Dunbar, de la Universitatea Oxford (Marea Britanie), studiul a aratat faptul ca mai intai un bun prieten este „sacrificat” pentru a face loc noului partener de viata, iar apoi un al doilea prieten este „pierdut”, din cauza unei perioade prea lungi de timp in care acesta va fi neglijat.

 

„Cand oamenii sunt implicati intr-o relatie amoroasa, in loc sa pastreze clasicul cerc de cinci prieteni apropiati, ei isi pastreaza, in medie, doar patru”, a declarat profesorul britanic, cu ocazia British Science Festival din Birmingham, unde acest studiu a fost prezentat, transmite Mediafax.

Acest fenomen se explica prin faptul ca persoana indragostita isi petrece majoritatea timpului liber cu noul sau partener de viata, nemaifiind disponibila pentru prieteni: „gradul de intimitate al unei relatii, angajamentul emotional din aceasta relatie sunt strans corelate cu frecventa interactiunilor”, au declarat autorii studiului.

La studiu au participat 428 de femei si 112 barbati, cu varste cuprinse intre 18 si 60 de ani, care au raspuns intrebarilor dintr-un chestionar online referitoare la relatiile lor intime.

0 comentariu

mache. 20-09-2010 - 10:04

S-ar mai fi plimbat militienii nostri prin Franta, daca nu erau tiganii ?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult