Acasa MagazinLife Doi urşi „alcoolici” din Rusia vor fi aduşi în România

Doi urşi „alcoolici” din Rusia vor fi aduşi în România

scris de C.S.
17 afisari

Doi ursi „alcoolici” care au trait in conditii dificile in ultimii 20 de ani, in Soci, Rusia, vor avea parte in curand de sansa la o noua viata si vor fi transportati intr-un sanctuar care se afla in Romania, informeaza bbc.com.

urs beatIn aceasta luna, un tribunal rusesc a decis ca cei doi ursi – doi masculi – trebuie sa fie confiscati de la stapanul lor, care ii tine intr-o cusca foarte mica, murdara, in spatele unui restaurant din Soci.
Animalele, din care unul este orb, au devenit dependente de alcool, intrucat vizitatorii le-au oferit foarte des astfel de bauturi in ultimii 20 de ani, precizeaza agentia de presa Tass.
Decizia tribunalului devine efectiva in martie. In prezent, ursii locuiesc in continuare in aceeasi cusca si au nevoie de documente de transport care trebuie sa fie emise de autoritatile din Soci.
„Ordinul judecatoresc spune ca ursii trebuie sa fie scosi de aici, dar nu exista niciun loc potrivit in Soci in care sa ii plasam”, a spus Anna Kogan, directoarea Fundatiei Big Hearts, care va coordona transportul, cu ajutorul altor organizatii care militeaza pentru protejarea animalelor.
Un sanctuar al ursilor din Romania s-a oferit sa ii primeasca pe cei doi ursi din Soci si sa le asigure tratament adecvat pentru dependenta lor de alcool.
„Mutarea lor in strainatate reprezinta un proces foarte scump”, a declarat Anna Kogan pentru BBC, adaugand ca fundatia pe care o conduce cauta si in prezent mijloacele logistice necesare pentru transportarea ursilor pe Marea Neagra pana in Romania.
Daca vor ajunge cu bine in Romania, sansele lor de recuperare sunt bune. „Oamenii de acolo (din Romania, n.r.) au lucrat in trecut si cu ursi ‘dansatori’, care aveau probleme similare. Acest lucru poate fi facut”, a adaugat Anna Kogan.
Proprietarul restaurantului din Soci a incercat sa pastreze ursii, declarand in fata judecatorului ca obisnuia sa ofere bere celor doua animale pentru ca acestia sa suporte mai usor clima calda din regiune.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult