Acasa MagazinLife Dominique Strauss-Kahn, în arest preventiv pentru proxenetism

Dominique Strauss-Kahn, în arest preventiv pentru proxenetism

scris de M.A.
1 afisari

Fostul director general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a fost plasat, marţi, la Lille, în arest preventiv pentru complicitate la proxenetism şi tăinuire de abuz de bunuri sociale în dosarul cunoscut drept afacerea Carlton.

Strauss-Kahn DSK a sosit marţi dimineaţa la Lille, în nordul Franţei, pentru a fi audiat de anchetatorii poliţiei judiciare, fiind plasat imediat în arest preventiv, transmite Agerpres. Strauss-Kahn urmează să fie audiat în legătură cu o serie de petreceri libertine la care ar fi luat parte, mai ales la Paris şi Washington.

Scopul anchetatorilor este să stabilească dacă Dominique Strauss-Kahn ştia că femeile care participau erau prostituate. Mai multe astfel de petreceri au fost organizate şi finanţate de doi oameni de afaceri din regiunea Lille, Fabrice Paszkowski şi David Roquet. Ultima a avut loc între 11 şi 13 mai, la Washington, înaintea arestării lui DSK în cazul acuzaţiilor de agresiune sexuală aduse de o cameristă angajată a hotelului Sofitel din New York.

Dacă judecătorii de instrucţie din Lille vor considera că există probe suficiente împotriva lui Dominique Strauss-Kahn, acesta ar putea fi urmărit în justiţie pentru complicitate la proxenetism şi tăinuire de abuz de bunuri sociale. Al doilea cap de acuzare ar implica faptul că DSK a avut cunoştinţă de eventuala origine frauduloasă a cheltuielilor de care a beneficiat. Opt persoane au fost inculpate în acest caz – printre care trei responsabili ai hotelului Carlton din Lille, un avocat şi un comisar de poliţie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult