Acasa MagazinLife Duelul chitarelor în finala Românii au talent (Video)

Duelul chitarelor în finala Românii au talent (Video)

scris de Laurentiu Banches
10 afisari

Tânărul de 16 ani, Radu Ionescu a impresionat juriul şi telespectatorii după ce a interpretat o arie din opera „Carmina Burana” la o chitară clasică în semifinala a 4-a, din 27 aprilie, de la Românii au talent.

Radu Ionescu - Romanii au talent (captura foto ProTV)

Fratele fostulului jucător de fotbal de la Universitatea Craiova şi Steaua, Andrei Ionescu, s-a făcut una cu chitara la cea de-a 4-a semifinală de la show-ul „Românii au talent”, difuzat de ProTV şi şi-a asigurat prezenţa în finala a cărui mare premiu valorează 120.000 de dolari. Radu Ionescu este al doilea moment de chitară clasică care a făcut senzaţie la „Românii au talent” şi care se califică în finală după ce săptămâna trecută numărul celor trei fraţi de la Trio Zamfirescu s-au luptat cap la cap şi au mers în finală cu terifiantul iluzionist, Cristian Gog.

Radu Ionescu a ales pentru această semifinală o melodie extrem de dificilă, încercând să interpreteze la chitară clasică un fragment din opera Carmina Burana compusă de germanul Carl Orff în 1935. Interpretarea copilului l-a făcut pe Andi Moisescu să exclame „A sunat mai bine decât o orchestră întreagă” şi să îl roage pe Radu să îi promită ca, după ce a renunţat temporar la fotbal din cauza unei accidentări, să nu se lase niciodată de chitară.

Părerea sa a fost susţinută şi de ceilalţi membrii ai juriului, Andra anunţându-l că îl va vota imediat ce se deschide linia telefonică. Mihai Petre a rămas fără cuvinte şi i-a spus lui Radu Ionescu că cel mai impresionant atu al acestuia este relaţia sa cu chitară: „Modul în care atingi chitara, cum produci sunete, ştii să evadezi de aici şi să fii doar cu chitara”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult