Acasa MagazinLife Dupa ce si-a schimbat sexul, un barbat a primit dreptul de pensie cu 5 ani mai devreme

Dupa ce si-a schimbat sexul, un barbat a primit dreptul de pensie cu 5 ani mai devreme

scris de Ziua Veche
1 afisari

Barbatii care ar dori sa iasa la pensie mai devreme ar putea incerca sa calce pe urmele unui pensionar transexual britanic in varsta de 68 de ani, care dupa ce a obtinut recunoasterea noii sale identitati de femeie, a reusit sa obtina in instanta si pensiile restante de la varsta de 60 de ani, varsta legala de pensionare pentru femei, in conditiile in care pentru barbati aceasta varsta este de 65 de ani, informeaza Daily Mail, citat de Agerpres.
Instanta i-a dat dreptate transexualului Christopher Timbrell, acum Christine Timbrell, chiar daca acesta este in continuare casatorit cu o femeie.

Initial, transexualul a primit dreptul de pensionare de la varsta de 65 de ani, la fel ca toti barbatii, pentru ca autoritatile britanice nu-i recunosteau noua identitate sexuala, atat timp cat este casatorit cu o femeie. Insa marti, instanta Curtii Civile de Apel a decis ca hotararea de a nu-i plati Christinei pensia de la varsta de 60 de ani constituie o incalcare a legilor europene privind egalitatea.

Christine, care a refuzat din motive religioase sa divorteze de sotia sa, Joy Timbrell, 67 de ani, a fost recunoscut formal de instanta drept femeie. Sotii (de fapt „sotiile”) Timbrell, care au impreuna doi copii si doi nepoti, au solicitat in consecinta Departamentului pentru Munca si Pensii, acordarea pensiilor restante pe cinci ani pentru Christine.

Cele doua au argumentat cu succes faptul ca legile britanice care-i obliga pe transexuali sa divorteze pentru a li se recunoaste noua identitate sexuala, sunt nedrepte.

Christopher Timbrell, care sustine ca a trait mereu ca o femeie intr-un corp de barbat, avea 59 de ani in momentul in care si-a facut operatia de schimbare de sex. La un an dupa aceasta, cand a implinit varsta de 60 de ani, el a solicitat sa iasa la pensie, la fel ca orice femeie. Autoritatile i-au raspuns insa ca este inca barbat din punct de vedere legal, pentru ca este casatorit cu o femeie, motiv pentru care iesirea la pensie a fost amanata pentru varsta de 65 de ani.

Cei doi soti din Sutton Coldfield, ambii crestini practicanti, au refuzat sa divorteze si sa-si transforme mariajul de 42 de ani intr-un parteneriat civil, invocand motivele religioase. Cei doi au mai invocat si faptul ca trecerea la parteneriatul civil ar fi implicat in mod eronat ca ar fi homosexuali.

Instanta de judecata le-a dat dreptate celor doua femei sot si sotie, invocand legile europene in vigoare, iar Departamentul pentru Munca si Pensii a fost obligat sa-i plateasca Christinei cei 5 ani de pensii restante.

0 comentariu

Cornel 15-09-2010 - 12:22

„decesele ce puteau fi prevenite” se refera la mortile accidentale , suicid, agresiuni …si NU la boli!!!!

Acest termen este MANIPULAT de citiva ani.
In Romania mortalitatea prin cauze traumatice este foarte ridicata!!!!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult