Acasa MagazinLife Elizabeth Taylor a lăsat o avere de un miliard de dolari

Elizabeth Taylor a lăsat o avere de un miliard de dolari

scris de Matei Iliescu
9 afisari

Uriaşa moştenire lăsată de actriţă nu este atât rezultatul filmărilor, cât al afacerilor profitabile cu două din parfumurile sale produse de Elizabeth Arden.

Elizabeth Taylor lasă o avere de un miliard de dolariEste vorba de “White Diamonds” şi “Passion”, despre care compania spune că au adus profituri de peste un miliard de dolari din 1991 încoace, scrie Hollywood Reporter. “White Diamonds” este cel mai bine vândut parfum al unei celebrităţi din toate timpurile, iar vânzările anunţă creşteri ameţitoare în perioada următoare, după moartea actriţei. Gama cuprinde  un gel de duş, o loţiune de corp, apă de toaletă spray, parfum, pudră de corp şi talc.

Colecţia de bijuterii a lui Elizabeth Taylor a fost evaluată la 150 de milioane de dolari în 2002. Aceasta va fi scoasă la licitaţie, iar fondurile vor fi vărsate în beneficiul Fundaţiei sale pentru bolnavii de SIDA, sau a amFAR, o fundaţie pentru cercetări în domeniul SIDA, a cărei înfiinţare a finanţat-o în 1985. Cea mai valoroasă piesă a colecţiei de bijuterii este celebra perlă La Peregrina, deţinută de-a lungul vremii, printre alţii, de Regina Maria I a Angliei, fata cea mare a lui Henric al VIII-lea.

Elizabeth a primit perla cadou de la Richard Burton de Valentine’s Day, în timpul primului lor mariaj.

În cartea “Elizabeth Taylor: My Love Affair With Jewelry”, actriţa îşi aminteşte cum perla a dispărut misterios în timpul unei şederi la Caesar’s Palace. A fost descoperită într-un târziu în gura unuia dintre căţeii săi, care o morfolea tacticos, în loc de os.

Pe de altă parte, scrisorile de dragoste ale adolescentei Elizabeth către primul său logodnic vor fi scoase la licitaţie în mai, scrie Access Hollywood. Casa de lictaţii RR Auction din Amherst a cumpărat scrisorile acum doi ani de William Pawley, cel care a fost logodit cu Elizabeth vreme de un an în 1949. Se aşteaptă ca vânzările să aducă un câştig între 50.000 de dolari şi 75.000 de dolari. În scrisori, Taylor povesteşte cum decurg filmările la “A Place in the Sun” şi îi declară lui Pawley că “nu va mai iubi niciodată pe nimeni altcineva. Punct.”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult