Acasa MagazinLife Elveţia: Treceri de pietoni decorate cu cristale Swarovski

Elveţia: Treceri de pietoni decorate cu cristale Swarovski

scris de Stefan Galai
16 afisari

În Elveţia vor exista treceri de pietoni decorate cu cristale Swarovski pentru că autorităţile de la Berna au considerat că strălucirea pietrelor poate contribui la prevenirea accidentelor rutiere, mai ales pe timp de noapte şi pe vreme ploioasă.

Autorităţile de la Berna au decis să decoreze trecerile de pietoni cu cristale Swarovski pentru că au considerat că strălucirea pietrelor poate contribui la prevenirea accidentelor rutiere, mai ales pe timp de noapte şi pe vreme ploioasă, potrivit portalului news.ch., preluat de Moldpres.

Conform datelor statistice din 2011, doar 45 din cele 100 de treceri pietonale din oraşul Berna corespund criteriilor în vigoare.

În decembrie 2011, 35 de persoane au fost accidentate pe trecerile de pietoni din acest oraş. Din cele 35 de persoane accidentate, cinci au decedat.

Vor fi încrustate cu cristale Swarovski în primul rând indicatoarele rutiere din faţa trecerilor de pietoni, care în lumina farurilor vor deveni astfel mai vizibile.

Primele cristale Swarovski au apărut deja pe semaforul din Sulgeneckstrasse. Costurile unei lucrări de acest gen este de 9,8 euro pe kilogram, ceea ce echivalează cu 5% din costurile organizării trecerilor de pietoni.

La ora actuală, administraţia Bernei a alocat 415.000 de euro pentru modernizarea trecerilor pietonale, potrivit Le Matin.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult