Acasa MagazinLife Eurovision 2012: Ce pot face adversarii trupei Mandinga (Video)

Eurovision 2012: Ce pot face adversarii trupei Mandinga (Video)

scris de Laurentiu Banches
11 afisari

Trupa băbuţelor din Rusia „Buranovskiye Babushki”, una din principalele candidate la victoria finală a devenit cunoscută în Rusia cântând Beatles în limba Udmurtă.

Buranovskiye Babushki au fost alese sa aduca trofeul Eurovision in Rusia (foto:blog.prinz.de)

Trupa Mandinga are de ce să fie îngrijorată în ceea ce priveşte şansele la câştigarea titlului la Eurovision, băbuţele simpatice alese de Rusia pentru concursul de la Baku sunt obişnuite cu concertele pe scene mari, ele cântând în 2010 la festivalul „Rock above Volga” în faţa a peste 200.000 de spectatori, dar şi pe scenă cu Jose Carreras şi Emir Kusturica. Rusoaicele de la Buranovskiye Babushki au devenit celebre în întreaga Federaţie Rusă după un reportaj de televiziune realizat în 2008 când au fost prezentate în timp ce cântau coveruri cu influenţe folk în dialectul republicii Udmurţia, după piese celebre ale trupelor Queen, The Beatles,Eagles, Kino, Aquarium sau Shocking Blue.

Trupa Buranovskiye Babushki al cărei cele mai vârstnice membre urmează să împlinească 77 de ani îni toamnă, nu a fost anul acesta la prima participare la selecţia naţională Eurovision. Acestea au mai participat şi în 2010 când au reuşit să obţină locul al 3-lea şi să adune şi mai mulţi fani. Udmurţia, republica din care provin reprezentantele Rusiei, este o regiune din zona de est a Câmpiei Europei Răsăritene, între râurile Kama şi Viatka având o populaţie de peste 1.5 milioane de locuitori.

Buranovskiye Babushki –  Hotel California (cover Eagles)

Buranovskiye Babushki – Let it be (cover The Beatles)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult