Acasa MagazinLife Eurovision 2013: Moda bătrânilor continuă – vezi pe cine trimite Elveţia (video)

Eurovision 2013: Moda bătrânilor continuă – vezi pe cine trimite Elveţia (video)

scris de Laurentiu Banches
37 afisari

După ce în 2012, Rusia a obţinut locul 2 la Eurovision printr-un grup de bunicuţe (Buranovskiye Babushki), la Malmo, în 2013, Elveţia va aduce cel mai bătrân participant din toate timpurile.

Eurovision 2013: Moda bătrânilor continuă in Elvetia (foto:1815.ch)

Elveţia ales pentru concursul Eurovision din 2013 piesa „You and Me”, cântată de Trupa Heilsarmee (Armata Salvării), a cărui lider, Emil Ramsauer, are 94 de ani, urmând să stabilească astfel la concursul din Suedia un nou record, precedentul fiind stabilit anul trecut de Natalya Pugachyova, una din băbuţele Rusiei, ce avea doar 76 de ani. Emil Ramsauer are o experienţă muzicală de preste 80 de ani, el cântând de la vârsta de 10 ani în fanfara Armatei Salvării din Elveția.

Controversatul grup a creat agitaţie în toată ţara deoarece Eurovision interzice trupele cu tentă militară, iar din acest motiv, grupul trebuie să îşi schimbe numele pentru a putea participa. Presiunea este mare pe umerii grupului, mai ales că Elveția nu a mai câștigat Eurovisionul din perioada în care celebra cântăreaţă din Canada, Celine Dion, reprezenta țara, în 1988. Melodia „You and me” a captat rapid atenția publicului, acesta fiind și scopul muzicienilor, care au vrut să promoveze Armata Salvării, un grup umanitar creștin.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult