Acasa MagazinLife Eurovision 2014: Romȃnia confirmǎ participarea. Vezi cȃnd ȋncep ȋnscrierile

Eurovision 2014: Romȃnia confirmǎ participarea. Vezi cȃnd ȋncep ȋnscrierile

scris de Laurentiu Banches
49 Afisari

TVR a anunțat cǎ România participă la Eurovision 2014, urmând ca înscrierile pentru selecția națională a concursului să aibă loc începând cu 15 ianuarie.

Eurovision 2014: Romȃnia confirmǎ participarea. Vezi cȃnd ȋncep ȋnscrierile (Foto:eurovision.tv)

TVR confirmă participarea țării noastre la Concursul Cântecului European — Eurovision și în 2014, considerând că România și românii merită eforturile financiare necesare pentru a participa la acest eveniment important. Decizia participării la Eurovision a fost comunicată EBU, organizatorul concursului”, se arată în comunicatul TVR remis de Agerpres. Potrivit TVR, între 15 ianuarie și 14 februarie vor avea loc înscrierile pentru selecția națională Eurovision 2014. Cei care doresc să se înscrie trebuie să depună sau să trimită piesele și documentele prevăzute de Regulament la TVR sau prin e-mail pe adresa eurovision@tvr.ro. Pe 19 și 20 februarie va avea loc preselecția, în care un juriu de specialitate va audia piesele înscrise în concurs.

Pe 20 februarie vor fi anunțate cele maximum 12 melodii finaliste, iar pe 1 martie selecția națională, în urma căreia va fi aleasă melodia câștigătoare în cadrul unul spectacol televizat, cu public.  Televiziunea Publicǎ arată că cei care doresc să participe la selecție pot trimite pe adresa TVR — Calea Dorobanților, nr. 191, sector 1, București sau pot depune la Registratura TVR un plic închis cu următoarele documente: un CD, conținând varianta finală a piesei și o versiune negativ în format WAV. Plicul trebuie să conțină următoarele informații legate de piesă: titlul, numele compozitorului, a autorului versurilor, a interpreților și al producătorului (publisher-ului), dacă există. În acest an, înscrierile se pot face și prin e-mail la adresa eurovision@tvr.ro, doritorii trimițând piesa în format MP3, cu aceleași detalii despre melodie. În această situație, vor fi considerați înscriși cei care au primit confirmarea de la adresa de e-mail eurovision@tvr.ro. În ambele cazuri, piesele vor fi însoțite de documentele anexe Regulamentului oficial, descărcabile de pe site-ul eurovision.tvr.ro, semnate de toți cei implicați în realizarea și interpretarea melodiilor, precum și dovada achitării taxei de înscriere (copie OP).

Melodia înscrisă nu trebuie să fi fost lansată comercial și/sau interpretată public (integral sau parțial) înainte de 1 septembrie 2013. Depunerea pieselor la Registratura TVR (intrarea din strada Emil Pangrati) se poate face în intervalul orar 8,00-20,00, iar expedierea prin poștă trebuie realizată până la data de 14 februarie (data poștei).  Piesele înscrise în concurs nu trebuie să depășească trei minute, iar vârsta minimă a interpreților trebuie să fie de 16 ani împliniți la data finalei internaționale, conform Regulamentului EBU. Informații suplimentare pot fi găsite pe eurovision.tvr.ro, secțiunea Regulament, începând cu 12 ianuarie.

Concursul cântecului european se va desfășura, în 2014, la Copenhaga, Danemarca, pe 6, 8 și 10 mai. Pe 20 ianuarie va avea loc tragerea la sorți a țărilor participante pentru intrarea într-una dintre cele două semifinale ale concursului.  Ȋn 2013 reprezentantul României la Eurovision, Cezar Ouatu, s-a clasat pe locul al 13-lea, cu melodia „It’s My Life”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS