Acasa MagazinLife Fără ţigări la Euro 2012

Fără ţigări la Euro 2012

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Preşedintele UEFA, Michel Platini şi Comisarul European pentru sănătate, John Dahli au decis ca fumatul să fie interzis la Euro 2012.

Fără ţigări la Euro 2012 (foto:ua-sports.net)

Decizia UEFA de interzicerea a fumatului la evenimentele din cadrul EURO 2012, a fost pe placul comisarului pentru sănătate al UEFA, John Dahli, care a anunţaţ că această decizie are implicaţii mai largi pentru că stabileşte un standard pentru competiţiile sportive desfăşurate în Europa. Potrivit declaraţiei acestuia, transmisă de Radio România Actualităţi, „un Euro 2012 fără tutun poate inspira milioane de persoane să renunţe la fumat”.

Comisia Europeană desfăşoară mai multe campanii de reducere a numărului de fumători, printre acestea campania “Foştii fumători sunt de neoprit” care beneficiază de o pagină de internet în toate limbile statelor membre www.exsmokers.eu. În Uniunea Europeană, fumatul este considerat responsabil de aproape 700 de mii de decese premature în fiecare an.

În opinia lui Michel Platini, citată într-un comunicat al Comisiei Europene, decizia arată respect faţă de spectatori şi faţă de toţi cei implicaţi în competiţie. Totodată, potrivit Comisiei Europene, România este ţara europeană cu cel mai mic procent de persoane care s-au lasat de fumat, doar 12 % dintre cei intervievaţi.

1 comentariu

vodka 04-06-2012 - 18:55

Totusi, se putea inca si mai al dr acului: FOTBAL FARA MINGE

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult