Acasa MagazinLife Femeile transsexuale vor putea participa la Miss Univers

Femeile transsexuale vor putea participa la Miss Univers

scris de Stefan Galai
2 afisari

Femeile transsexuale vor putea să participe la concursul de frumuseţe Miss Univers, au decis organizatorii.

Jenna Talackova (Foto: nma.tv)

Organizatorii concursului au anunţat marţi că femeile transsexuale vor fi de acum înainte primite la toate probele pentru ediţia din anul 2013, transmite AFP, preluată de Moldpres.

Anunţul survine la o săptămână după ce organizatorii au decis să o accepte pe Jenna Talackova, o femeie transsexuală, la finala concursului Miss Canada, după ce iniţial au descalificat-o.

„Decizia de a include femeile transsexuale în competiţiile noastre este rezultatul discuţiilor pe care le-am avut cu organizaţia (de apărare a drepturilor homosexualilor şi transsexualilor) Glaad. (…) De mult timp ne pronunţăm pentru egalitatea de şanse a tuturor femeilor şi am luat acest lucru foarte în serios”, a declarat Paula Shugart, preşedinte a organizaţiei Miss Univers, într-un comunicat publicat de către Glaad.

Jenna Talackova, în vârstă de 23 de ani, fusese descalificată pe motivul că nu a fost o persoană de sex feminin din naştere.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult