Acasa MagazinLife Feministele au decis: Dumnezeu trebuie sa fie femeie!

Feministele au decis: Dumnezeu trebuie sa fie femeie!

scris de Ziua Veche
2 afisari

Un nou serviciu religios oferit enoriasilor de catre Biserica Episcopala Scotiana a creat numeroase controverse cand a decis excluderea referintelor de tipul “El”, “al Lui” “Domnul”, “Hristos Fiul”si “omenirea” din cadrul tuturor rugaciunilor si slujbelor savarsite in acesta biserica.


Explicatia oficiala a fost aceea ca raportarea la Dumnezeu este deasupra conceptelor referitoare la genul masculin sau feminin si, in plus, ar insulta opiniile feministelor care s-au declarat in nenumarate randuri deranjate de expresia „Dumnezeu Tatal”.

Capii Bisericii Episcopale Scotiene au aprobat pe loc noile intructiuni conform carora trebuie scoase orice fel de referiri la faptul ca Dumnezeu ar putea fi asociat unei entitati atotputernice de gen masculin.

Controversatele schimbari isi au originea in dezbaterile sinodului general al bisericii in cauza, ocazie in care femeile preot s-au declarat jignite de faptul ca toate referirile din Biblie fac trimitere la un Dumnezeu masculin, iar acest lucru trebuie cumva remediat.

Cateva figuri proeminente ale cercurilor religioase din Marea Britanie s-au declarat scandalizate de noua liturghie. „Decizia nu isi are rostul. Termenul ‘omenire’- mankind in limba engleza, include din start ambele sexe. Feministele care incearca din rasputeri sa minimalizeze referirile la Domnul Dumnezeu ca Tata Suprem, si la Hristos ca Fiul Sau, vor avea mari dificultati, deoarece Noul Testament este plin de astfel de termeni”, este de parere reverendul Stuart Hall, membru in cadrul Scottish Prayer Book Society si detinator al titlului de Honorary Proffesor of Divinity al Universitatii St. Andrews.

La presiunea grupurilor feministe, foarte influente in Marea Britanie, unii preoti au renuntat deja la termenii de „Tata, Fiu si Duh Sfant” in favoarea celor de „Creator, Salvator si Datator de Sfintenie”, acestia din urma fiind considerati de feministe drept „indeajunsi de corecti din punct de vedere politic”. No comment!

Sursa: descopera.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult