De ce au fost numite 19 noi specii de ferigă după Lady Gaga | Ziua Veche
Acasa MagazinLife Ferigile Gaga. De ce au fost numite 19 noi specii de ferigă după Lady Gaga

Ferigile Gaga. De ce au fost numite 19 noi specii de ferigă după Lady Gaga

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

O botanistă de la Universitatea Duke, din Carolina de Nord, a hotarat să-şi denumeasca noile specii descoperite de ferigi după controversata artistă.

19 specii de feriga au fost numite dupa Lady Gaga (foto:wired.co.uk)

Botanista Kathleen Pryer a declarat potrivit dailymail.co.uk că unul dintre  motivele pentru care s-a hotărat ca Lady Gaga să dea numele noilor specii a fost ”pentru că este o aparătoare frecventa a egalitatitii si a expresiei individuale” şi  „pentru a celebra diversitatea”. Pryer a adăugat că în grupul de ferigi studiat, numite cheilanthoidae, „din care exista 500 sau 600 de specii”, există multe specii care „tind sa fie mai bine adaptate la viaţa din desert, ceea ce este un aspect neobisnuit pentru ferigi„. De asemenea, pe măsură ce cresc plantele trec printr-un proces sexual în care acestea poti fi fie parte a genului feminin, fie masculin, fie bisexuale, astfel că denumirea lor după artistă ar celebra lupta acesteia pentru drepturile comunităţiilor homosexuale şi nu numai.

Două dintre speciile de ferigi din clasa” Gaga” se vor numi “Gaga germanotta”( după numele real al cântăretei,  Germanotta) şi “Gaga monstraparva”( care se traduce prin „Little Monsters” – mici monştri, adica fanii ei), denumite astfel pentru a aduce un tribut familiei artistei si muncii acesteia cu fundaţia caritabila “Born This Way foundation”, dar şi fanilor. Gaga nu este prima vedeta ce se bucura de acest privilegiu, în trecut fiind botezate unele flori dupa numele unor celebritaţi, precum Prinţul William şi Kate Middleton, Helen Mirren, Marilyn Monroe şi Elizabeth Taylor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult