Acasa MagazinLife Fii un MasterChef de Paşti: Află recomandările juraţiilor

Fii un MasterChef de Paşti: Află recomandările juraţiilor

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Cu ocazia apropierii sărbătorilor pascale, membrii juriului MasterChef au oferit sfaturi celor care doresc să aibe parte de o masă sănătoasă şi gustoasă de Paşti.

Juriul MasterChef (foto: masterchefromania.com)

Intrebaţi de reporterii ProTV care ar trebui să fie preparatul care nu ar trebui să lipsească de la masa de Paşti, cei trei bucătari profesionişti, Sorin Bontea, Cătălin Scarlatescu şi Florin Dumitrescu, au răspuns mai în glumă mai în serios că ouăle roşii sunt cele indispensabile mesei de Paşti. Florin Dumitrescu a precizat de altfel că pe masa de Paşti poţi pune orice „De la mâncăruri tradiţionale, până la cele exotice, practic, orice ţi se pare gustos şi potrivit”, Cătălin Scarlatescu recomandând ca pe lângâ ouăle roşii să se regăsească lămâia, că „s-ar putea să îţi vină rău de la atâta miel”.

Cei trei pun sănătatea pe primul plan şi când vine vorba de sfaturile pentru masa de Paşti, Sorin Bontea cerând oamenilor să aibe mare grijă la ce mănâncă şi cât mănâncă în aceste zile, fapt subliniat şi de Cătălin Scarlatescu care vă recomandă „să nu mâncaţi mult, ci puţin şi des”. Florin Dumitrescu avertizează că dacă nu sunt proaspete „mâncărurile tradiţionale de Paşte pot dăuna grav sănătăţii.Gătiţi puţin, câteva feluri cu care să vă intâmpinaţi familia şi atât”.

Florin Dumitrescu a recunoscut că personal nu prea e adeptul preparatelor tradiţionale de Paşte, „din cauza faptului că nu apuc să petrec cu familia, nici nu mai am ocazia să mă dau în vânt după tradiţiile noaste! De regulă, aceste sărbători le petrec muncind, dar când ajung acasă şi e toată familia, mănânc cu poftă orice ar fi pe masă”. Nu de aceaşi părere sunt şi ceilalţi juraţi, Cătălin Scarlatescu declarând că „pentru mine nu există nimic mai bun pe lumea asta decât borşul de miel!”. Sorin Bontea a fost mai rezervat, dar a adăugat şi el că îi plac foarte mult mâncărurile tradiţionale de Paşti şi că intenţionează şi în acest an să petreacă „această sărbătoare în familie, împreună cu soţia şi copii”, urmând ca în ziua de Paşti să aibe masa plină de preparate cât se poate de româneşti.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult