Acasa MagazinLife Filme naziste 3D din anul 1936

Filme naziste 3D din anul 1936

scris de M.A.
50 afisari

Regizorul australian Philippe Mora a descoperit recent două filme documentare 3D de 30 de minute, înregistrate în 1936 de Departamentul de propagandă al celui de-al Treilea Reich, relatează „The Guardian”.

Filme naziste 3D din anul 1936

foto: filmofilia.com

Primul film, numit „Atât de real încât îl puteţi atinge”, este o filmare stereoscopică a tradiţionalilor cârnaţi germani pe grătar, iar al doilea este numit „Şase fete în week-end” şi în opinia lui Mora, este realizat cu actriţe din celebrul pe-atunci studio german „Universum Film„, transmite Rador. „Calitatea filmelor este fantastică. Naziştii au fost obsedaţi să filmeze orice şi fiecare imagine era atent controlată – totul făcea partea din strategia lor de a câştiga controlul asupra ţării şi asupra oamenilor”, a declarat Mora, care a găsit cele două documentare în timp ce îşi pregătea filmul „How the Third Reich Was Recorded„. Pelicula sa abordează modul în care naziştii s-au folosit de filme în scopul propagandei şi pentru a manipula poporul german. Această descoperire este importantă, pentru că, până acum, se considera că americanii au realizat primul film 3D, dar Mora susţine că aceste două filme, care sunt făcute pentru Ministerul Propagandei Publice din Germania Nazistă, condus de Paul Joseph Goebbels, dovedesc că nemţii au dezvoltat această tehnologie cu multe decenii mai devreme.

2 comentarii

urbos 22-02-2011 - 08:14

Multe au dezvoltat nemtii inaintea americanasilor si rusnacilor care au furat de la ei tot ce s-a putut.

Dr.Harakiri 22-02-2011 - 09:37

daca pa sasalai,nu-i mancau in koor sa sa ridice repede in picioare dupa ce au fost numarati pana la zece dupa ww1,nu-i vina rusnacimii sau a ‘mericanilor, ca le-a tras-o de un KO ce tine pana si-n timpurile noastre.dar asta-i mai putin important.sincer vorbind,ti-ai propti „oistea” mai degraba-n gard,decat in tanti udrea?te rog sa nu-mi vii cu figuri gen,ca,da,dar o „intepeneste” primu’ pirat al Romaniei si mi sa face scarba..fii onest.i-ai trage-o?apropos! in Long Beach,gringos au macarale ciordite bine merci bocu,din germania,care functioneaza si azi.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult