Acasa MagazinLife Filmele sci-fi din 2012 cu cele mai multe greşeli ştiinţifice

Filmele sci-fi din 2012 cu cele mai multe greşeli ştiinţifice

scris de Laurentiu Banches
8 afisari

Câteva din cele mai importante producţii cinematografice ale anului 2012 se află pe o listă a echipei de la popsci.com, ale filmelor cu cele mai multe încălcări ale ştiinţei, Prometheus ocupând prima poziţie.

Prometheus, filmul sci-fi din 2012 cu cele mai multe erori (foto: moviedeskback.com)

Astfel, prequelul filmului „Alien”, pelicula „Prometheus” este considerată de popsci.com ca fiind „o casă de distracţii a celor mai ridicole şi oribile încălcări ale ştiinţei şi bunului simţ”. Cei de la Popular Science au notat printre aceste greşeli ştiinţifce şi de bun simţ momentul în care grupul de savanţi sosiţi pe planeta extraterestră îşi dă jos căştile imediat după aterizare, faptul că un robot android super-sofisticat nu este în stare să spună cu exactitate timpul sau ideea în sime că un echipaj care nu s-a întâlnit deloc înainte pleacă într-o misiune de o asemenea importanţă.

De altfel, popsci.com, notează că printre puţinele lucruri care nu au fost greşite la film este „ineptitudinea organizaţională a misiunii, care era osândită la un eşec catastrofal încă din start.” Pe lista filmelor cu mari erori ştiinţifice din 2012 se numără Skyfall, Looper, Total Recall, dar şi filme cu super-eroi precum The Avengeres, The Dark Knight Rises sau The Amazing Spider-Man.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult