Acasa MagazinLife Franciza „Matrix” ar putea fi reluatǎ cu o nouǎ trilogie ȋn 2017

Franciza „Matrix” ar putea fi reluatǎ cu o nouǎ trilogie ȋn 2017

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Studiourile Warner Bros. au cerut fraţilor Wachowski, creatorii trilogiei „Matrix”, să realizeze alte trei filme pentru această franciză, care ar putea fi relansată în 2017.

Franciza „Matrix” ar putea fi reluatǎ cu o nouǎ trilogie ȋn 2017 (foto:altering-perspective.com)

Andy şi Lana Wachowski au rămas în istoria cinematografiei drept creatorii celebrei trilogii „Matrix„. După ce vor fi lansat următorul lor film, intitulat „Jupiter Ascending”, cu Mila Kunis şi Channing Tatum în rolurile principale, aşteptat pe marile ecrane în vara acestui an, fraţii Wachowski ar putea să se întoarcă la franciza care le-a adus celebritatea. Potrivit site-ului Latino Review, studiourile Warner Bros. ar fi cerut celor doi fraţi să lucreze la o nouă serie de trei episoade din această saga, cu o acţiune anterioară aceleia din trilogia anterioară, cu scopul de a face concurenţă superproducţiilor „Star Wars: Episode VII” şi „Avatar 2”, ce vor fi lansate în 2015, respectiv în 2016.

Lansat în 1999, primul film din franciza „Matrix” aduce în scenă un programator anonim, Thomas A. Anderson (interpretat de Keanu Reeves), care, noaptea, devine Nero, alesul care va salva omenirea. Un mic grup din rezistenţă, condus de Morpheus (jucat de Laurence Fishburne) îl va ajuta în misiunea lui. Împreună, ei vor declanşa o luptă împotriva Matrixului şi a teribililor agenţi ai săi. Filmul fraţilor Wachowski a marcat revenirea „en fanfare” a actorului Keanu Reeves, care, după „Speed”, de Jan de Bont, din 1994, era departe de succesul de odinioară.

În trilogia „Matrix„, realizatorii săi au acţionat ca nişte adevăraţi savanţi, experţi în arta combinării tehnologiilor digitale din domeniul efectelor speciale cu arta coregrafiilor spectaculoase din scenele de luptă din cinema-ul asiatic, folosind o inovaţie majoră: „bullet time”, un efect vizual obţinut cu ajutorul unui set de aparate foto dispuse în jurul personajului principal. Obturatoarele se declanşează simultan, cu un diferenţial de timp foarte scurt, fapt ce permite, după montaj, creearea iluziei unei imagini care se deplasează liber în jurul unei acţiuni „îngheţate” în timp, sau încetinită până la extrem. Inclus în arhivele naţionale ale cinema-ului american în 2012, filmul „The Matrix” a devenit astfel oficial un „clasic” al industriei de dincolo de Atlantic. Trilogia „Matrix„, creată de fraţii Wachowski, cu Keanu Reeves în rolul principal, a avut încasări de peste 1,6 miliarde de dolari, datorită efectelor speciale inovatoare şi scenelor de luptă spectaculoase.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult