Acasa MagazinLife Furtuna a distrus epava de la Costineşti

Furtuna a distrus epava de la Costineşti

scris de L.M.
16 afisari

Aproape distrusă. Epava de la Costineşti, simbol al staţiunii de mulţi ani, se află la un pas de a se scufunda din cauza furtunii, a vântului puternic şi a valurilor înalte de peste zece metri.

Furtuna a distrus epava de la Costineşti

Distrusa de furtuna - epava de la Costineşti

Epava vasului ‘Evanghelia‘ aflată în apropierea ţărmului de la Costineşti s-a rupt în două. În urmă cu puţină vreme puntea epavei s-a rupt căzând în interior, iar în acest moment din zona afectată nu se mai vede decât coşul vasului, transmite radio România Actualităţi.

Nava, fost un cargobot frigorific, avea 131,4 metri lungime, 17,4 metri lăţime şi 10,2 metri înălţime, un deplasament de 7.355 tone. Epava de la Costineşti, botezată Evanghelia, a funcţionat timp de 25 de ani, scrie Ziua de Constanta. Vasul a fost lansat la apă pe 28 mai 1942, fiind construit de Şantierul Naval Harland & Wolff din Belfast, acelaşi şantier care a clădit şi Titanicul. Din datele existente, vasul ar fi eşuat pe 15 octombrie 1968.

3 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 22-12-2012 - 15:43

M A I este o epava care s-a rupt in cadrul furtunilor din DECEMBRIE ! Sta sa se scufunde, doar o rafala …de Vantu ri si gata !

geek-a-contra 22-12-2012 - 22:26

„Epava de la Costineşti, botezată Evanghelia, a FUNCTIONAT (!!!!) timp de 25 de ani, scrie Ziua de Constanta”….. „….construit de Şantierul Naval Harland & Wolff din Belfast, acelaşi şantier care a CLADIT (!!!!) şi Titanicul……

ValVerde 22-12-2012 - 22:31

Daca au pus-o acolo ca sa aiba fetele fara chiloti unde sa se duca, declar sub juramint ca a functionat !!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult