Acasa MagazinLife Gândim cu inima!

Gândim cu inima!

scris de Marius Bâtcă
47 afisari

Ştiinţa şi conştiinţa, două instrumente ale cunoaşterii umane puse până de curând în conflict în mentalitatea civilizaţiei moderne, dau semne de reconciliere. Au trecut mai multe decenii de când fizica a început să spună şi să caute ceea ce dezvăluia, aprioric şi dintotdeauna, metafizica.

gandim-cu-inimaIată că oamenii de ştiinţă – din zona medicinei şi psihofiziologiei – au identificat concreteţea, dincolo de orice metaforă, a expresiei „a gândi cu inima”.

O serie de cercetări extensive, din ultimii 20 ani, în domeniile psiho- şi neurofiziologiei, ştiinţelor comportamentale şi altor câmpuri conexe au ajuns la concluzii uimitoare.

În 1994, cercetătorul american J.A. Armour introducea conceptul de „creier al inimii”, prin studiile lui demonstrând că inima dispune de un sistem nervos propriu, complex, suficient de sofisticat, pentru a putea fi calificat drept un „mic creier” autonom. Acesta conţine în jur de 40.000 de neuroni, neurotransmiţători, proteine şi celule de suport similare celor găsite în creier.

Circuitul elaborat pe care îl formează permite inimii să acţioneze independent de creier (prin învăţare, memorie, senzaţie), şi să influenţeze percepţia, procesele de decizie şi alte procese congnitive la nivelul creierului, cu care comunică prin sistemul nervos al măduvei spinării.

Departe de a fi o simplă pompă, inima, spun alte studii, comunică informaţii către creier şi restul corpului şi prin intermediul interacţiunilor de câmp magnetic.

Câmpul magnetic al inimii s-a dovedit a fi de aproximativ 500 de ori mai puternic decât cel al creierului, putând fi detectat de la o distanţă de 2-4 metri de corp!

Un studiu foarte interesant a demonstrat că inima este implicată şi în procesarea şi decodificarea informaţiei intuitive. Cercetări anterioare descoperiseră că conectarea la acest tip de informaţie în afara limitelor timpului şi spaţiului o face şi creierul, dar, spre surpriza cercetătorilor, a reieşit că inima este mai rapidă decât creierul în receptarea şi reacţia la informaţii despre evenimente viitoare, înainte ca acestea să se întâmple. Există în prezent dovezi că imediat dincolo de limita conştientului operează un câmp electromagnetic subtil, dar influent, ale cărui interacţiuni energetice e posibil să contribuie la atracţia sau respingerea dintre indivizi, afectându-ne astfel relaţiile sociale. Cercetările au demonstrat de altfel că undele cerebrale ale unei persoane se pot sincroniza cu undele câmpului magnetic ale inimii altei persoane.

Annie Marquier, matematician şi fost profesor la Sorbona, citează patru tipuri de conexiuni care pleacă din inimă spre creier:

  • Comunicarea neurologică prin transmisia de impulsuri nervoase. Inima trimite către creier mai multă informaţie decât primeşte, evidenţiindu-se drept singurul organ din corpul uman care acţionează în felul acesta. Astfel, poate inhiba sau activa părţi din creier, în funcţie de circumstanţe, influenţându-ne percepţia realităţii şi, în final, reacţiile.
  • Informaţia biochimică transmisă prin hormoni şi neurotransmiţători. Inima este cea care produce hormonul ANF, care asigură echilibrul general al corpului (homeostaza). Unul din efectele sale este inhibarea producerii de hormoni ai stresului şi producerea şi eliberarea de oxitocină, aşa numitul hormon al iubirii”.
  • Comunicarea biofizică prin unde de presiune. Se pare că prin ritmul cardiac şi variaţiile acestuia, inima trimite mesaje către creier şi către restul corpului.
  • Comunicarea energetică: câmpul electromagnetic al inimii este mai puternic decât al oricărui alt organ din corp. Observaţiile au dus la concluzia că acesta se schimbă în funcţie de starea emoţională. Când ne temem, simţim frustrare sau stres, el devine haotic.

Annie Marquier, care a trecut de la activitatea academică la cercetări personale în domeniul conştiinţei, sugerează, plecând de la descoperirile ştiinţifice, că, activând acest potenţial al inimii, toate funcţiile organismului se armonizează, evoluând în parametri optimi. Cheia către activarea inteligenţei superioare a inimii, spune ea, sunt emoţiile pozitive şi cultivarea calităţilor inimii: deschiderea către aproape, ascultarea, răbdarea, cooperarea, acceptarea diferenţelor, curajul.

Fizică şi metafizică, ştiinţă şi conştiinţă, vălul de ceaţă care le despărţea în aparenţă se ridică şi în lumina care pătrunde începem să le vedem ca pe un singur lucru. Suntem îndreptăţiţi, cred, să ne bucurăm că trăim vremuri fascinante.

www.catchy.ro

Articol aparut in nr. 53 din săptămânalul ZIUAVECHE.RO

52 comentarii

BULA 17-04-2012 - 14:40

Sunt unii (Urbos, Huhu, Tomi, Parpanghel, Val Verde, etc) care gandesc cu unghiile de la picioare. De asta le-au lasat sa creasca, de le-au trecut prin ciubote afara.

tomi 21-04-2012 - 02:35

BULA fa totusi o analiza a faptelor cind condamni pe cineva.A generaliza condamnarea este o greseala.Vezi ce zic unii si ce zic altii,nu poti acorda aceeasi sentinsa la atacatori si la victime care indraznesc sa se apere si sa contreze.

urbos 21-04-2012 - 03:03

Vezi ca Bula e evreu de-al tau, dar nu-si mai aduce aminte. Suge-i cariciu asa cum face rabinul la intarcare, ca poate isi revine si o sa va aveti ca fratii.

urbos 21-04-2012 - 03:04

Asta ca sa nu zici ca nu fac si fapte bune chiar si dusmanilor.

BULA 21-04-2012 - 10:48

Sobrule, am spus ca am ceva gene evreisti, nu ca as fi evreu. Nu sunt in gasca cu nimeni.
Afla ca oamenii au gene in comun si cu mazarea (peste 80%) sau bacteriile de pe fundul marii, dar asta nu ii face sa se asemene cu speciile respective.

tomi 21-04-2012 - 13:19

BULA la caracterul tau destul de consistent si nefragil nu m-am asteptat la reactia ta fata de jignirile grosolane ale lui URBOS, Ai cazut pur si simplu in genunchi in fata lui plingind sa nu te bata ca tu nu esti evreu. Vreau sa sti ca la AUSCHWITZ au murit sute de mii de evrei,din cele 6 milioane care aveau doar un singur bunic evreu.
In perioada Holocaustului Evreu era declarat cel ce avea un stramos evreu cu trei generatii in urma. Si acum crezi ca URBOS si DIGITAL vor deveni fratii tai de cruce, vor trage un ris isteric de se vor pisa pe ei de cum ai ajuns sa te umilesti in fata lor. Nu cred ca s-a meritat. Eu daca nu asi fi fost evreu treceam la iudaism ca sa pot fi mindru a face parte din poporul ales al lui DUMNEZEU.
tomi

BULA 21-04-2012 - 13:58

@TOMI

Imi duc crucea singur. Nu imi lac combinatiile.

BULA 21-04-2012 - 13:59

Nu imi plac combinatiile.

un crestin 20-04-2012 - 07:54

Evreii plasau gândirea în inimă exact in felul acesta.

Evreii gândeau cu inima, aşa cum noi iubim cu inima.
Evreii nici nu aveau un cuvânt pentru minte. Aveau cuvinte pentru gândire, cugetare, pricepere, înţelepciune, dar toate acestea se petreceau şi se păstrau în inimă

un crestin 20-04-2012 - 08:04

De exemplu: „Din prisosul inimii vorbeste gura”

Draga urbos, o mai buna folosire a limbii este s-o pui sa cante.

De data asta este vorba de injuraturi. Un pacat foarte serios si neplacut in conversatia de toate zilele si mai ales in Saptamana Luminata.

digital 20-04-2012 - 08:59

…ce-mi plac mie,ipocriții….
citește-i postările lui tomi-iudeul,din săptămâna luminată,iar apoi explică-i și lui faza asta!
astea cu inima și cu mintea…..apoi mai vorbim….

un crestin 20-04-2012 - 23:51

Digital,
pana sa-l gasesc pe Tomi iti explic tie, pentru ca trebuie sa cunosti faptul ca diferite popoare atribuiau sau plasau in diferite organe interne ale omului functia de simtire si gandire.
De exemplu grecii credeau ca sentimentele se produc in intestine. La ei mila era o miscare a intestinelor.
La evrei, secretele se pastrau in rinichi. De aceea sscrie ca „Dumnezeu cerceteaza inima si rarunchii”.

La noi la romani ca si la alte popoare europene, sentimentele si mai ales iubirea sunt produse in inima.

In Noul Testament se intampla intalnirea dintre gandirea iudaica , ce pune accent pe inima si gandirea greaca, ce pune accent pe minte. Rezultatul este o frumusete lingvistica, duhovniceasca si filosofica nemaintalnita.

Aceasta frumusete si bogatie se gusta cu o minte cultivata, instruita si informata .
Stii ce zice o vorba romaneasca din batrani:
As he thinks
sa he is.

tomi 21-04-2012 - 01:53

Sint aici,vad ca m-ai cautat.Pozitia si felul meu de exprimare in raport cu idivizi redusi, plini de ura,poate sint prea darnic,indivizi care cunosc doar ura, o ura nejustificata si ereditara,nevindecabila.Pentru a vedea ceva din caracterul meu si din modul meu de gindire am sa-ti includ citeva citate din trecut cu care incercam sa fac o punte intre mine cetetean roman,inima romana si de religie iudaica cu aceste persoane care aruncau peste natiunea mea valuri de venin si minciuna. Rezultatele incercarilor mele de fraternizare cu ei au fost un dezastru total cu replici de un cinism feroce, cu ura si venin, ironie si jigniri diabolice.Atunci am ineles ca tratamentul lor va fi doar umilirea, singura limba care o inteleg. CRESTINULE te vei convinge din pacate de justetea vorbelor mele si te rog citeste ce iti scriu incearca sa cintaresti spusele mele si judeca-ma.
==========

CERCUL hai sa facem ordine in idei.Pe romani da ii inereseaza ISRAELUL si inca foarte mult Se vede ca nu sinteti din ROMANIA si precum ne este clar tuturor sinteti moldoveni altfel ati fi stiut ca dupa Revolutia din 89 au urmat vremuri grele in ROMANIA. ISRAELUL in acea perioada din motivul zecilor de atentate cu bombe nu a mai putut tolera prezenta muncitorilor arabi in tara si a cautat o alternativa. Cum in ROMANIA odata cu caderea lui CEAUSESCU au incetat brusc constructiile au ramas sute de mii de oameni fara servici.
ROMANIA si ISRAELUL au cazut de acord cu transferul a sute de mii de muncitori constructori in ISRAEL pe perioda de citiva ani din motiv ca tara se gasea intr-un proces puernic de devoltare edilitara.Asa s-au rezolvat citeva probleme in mod favorabil.Cam 300.000 de romani au ajuns sa cistige pe luna cam cit ar fi luat intr-un an in tara,Israelul a primit o forta de munca bine calificata si harnica,oameni de incredere care nu mai prezentau pericol terorist pentru locuitori,si foarte multi au ramas in ISRAEL casatorindu-se cu evreice.Nu accept contraziceri pentru ca personal cunosc zeci de romani care au intemeiat familii aici si s-au integrat perfect in viata cotidiana.

===================

Adresa catre celula neo-fascista ERETICUL,URBOS BULA,CIU HUHU,NIMENI si Camarazii lor din GARDA DE FIER.Stimabililor -A SE CTI TOT TEXTUL !! OBLIGATORIU
Probabil ca cei care selectioneaza articolele publicate sint suficient de lucizi si lucreaza in spiritul democratic al cenzurii permitind dreptul la aparare al celor care sint in mod mirsav si abuziv, clar nejustificat tavaliti in noroi, huiduiti si innjositi.Eu am datoria de a va combate cu argumente ale lumii libere pe care o cunosc si nu huidui ca voi fara a avea strop de cunostinta despre realitate.
Ca va doare dreptul meu la contraofensiva este clar si va caracterizeaza,este firea specifica a cercurilor vicioase neo-fasciste de unde faceti parte.
Permisiunea aparitiei textelor mele sint o dovada a impartialitatii ziarului ZIUA VECHE,si ca un sistem multimedia al lumii libere are toata aprecierea din partea noastra, cei care mai luptam spre a stirpi pornirile neo-fasciste, pornirile pline de ura antisemita gratuita.
De multe ori in textele mele v-am dat a intelege ca nu am cazut de la coada vacii ca multi dintre cei ce jignesc si incearca sa readuca vechea stigma impotriva evreilor,sint un cetatean roman,cu facultatea terminata in tara in una din cele mai bune politehnici din ROMANIA am lucrat 10 ani in institute de proiectari din tara si ceea ce scriu este bine documentat, dar repet ce am mai spus: fac si voi face eforturi spre a va bombarda in limbajul vostru, in felul in care maritati si in forma pe care o intelegeti,si in modul cel mai dur posibil cit sa va doara in incultura voastra.
Asa cum voi loviti non-stop in evrei fara sa fi vazut in viata voastra un evreu sau ca sa fi suferit pagube determinate de actiunea unui evreu in viata voastra sau in anturajul vostru direct ,—,asa eu am dreptul sa contracarez, sa blochez aceasta ploaie de insulte iar necazul vostru a fost ca n-ati fi crezut ca exista cineva care sa stea in calea voastra.
Iata ca revolta voatra impotriva celor de la cotidianul “ZIUA VECHE” a celor care selecteaza textele si a redactiei cotidianului dovedeste surpriza voastra ca mai sint evrei care nu se tem sa vorbeasca si ca lumea nu va vrea,romanii nu va accepta si nu sint de acord cu conceptiile voastre deraiate,iar contraargumentele sint acceptate si juste. In cei 34 de ani cit am trait in ROMANIA am aflat destule cum sa fi roman si cum sa fi patriot, Patriot poti fi si inafara de granitele tarii, dovada fiind cetatenia mea romana si acel pasaport al ROMANIEI de care sint mindru chit ca voi acceptati sa nu ideea asta este total nesemnificativ.Ca roman iubitor de patria natala in fiecare an imi vizitez tara de cei 20 de ani de cind am emigrat.Toata cinstea redactiei.
tomi
=====================

Domnul meu,sint originar din ROMANIA,doua treimi din viata le-am petrecut in tara si stiu sa fiu roman,eu insusi spuneam bancuri cu ITZIK si STRUL,si nu era nici o suparare.
@Ereticul si @Salut nu vreau sa ma credeti incuiat, ati inteles gresit atacul meu sa-u nu l-ati inteles deloc si vin sa ma explic ,nici in gind nu am sa opresc umorul si glumele. Atit la liceu, la facultate iar apoi la servici aveam colegi buni, poate ca nu ma veti crede dar in societate eram agreeat si iubit.Eram un coleg bun si un prieten bun. La noi acasa in ARAD,nu era zi sa fie apartementul gol, intotdeauna aveam musafiri,prieteni, colegi,eram foarte sociabili. Cu ocazia asta trebuie sa fac o marturisire trista ca aici in ISRAEL,este exact invers,le-am spus baietilor si sotiei ca ni s-au ruginit balamalele la usi de cind nu a mai fost cineva la noi.Acest fenomen este cam universal valabil pentru romanii din exil,am un prieten foarte bun,fost coleg de facultate in GERMANIA,ne vedem cam la doi ani, si la ei situatia romanilor este aceeasi, sii zau ca-i trist.
Si dupa mica paranteza vreau sa explic rabufnirea mea:-Daca se zic bancuri in cercuri de colegi, prieteni, de fata cu cel care este in categoria etnica respectiva nu constituie nici o jignire,cite bancuri se ziceau,despre evrei,scotieni,germani,etc si nu era nici o suparare. Cind un banc etnic se publica in mas media ca universala, generala, devine ofensa si are ca mobil umilirea,chiar acelasi banc ce l-am zice noi trei impreuna si am ride una buna,prin lansarea ei in spatiul larg deja suna altfel si nu se mai ride.Daca mi-ati inteles prisma in care am vazut lucrurile bine,daca nu poate am gresit.
tomi
===================

tomi
02-03-2012 at 23:06

Am imaginile de vis ale copilariei cu nametii pina la un metru si cu iernile friguroase,casele calde in care focul duduia in teracote,si cu oamenii fericiti si buni.Am trait intr-o Romanie de vis o tara imbelsugata si harnica.Nu dispera nimeni ca ninge iarna era ceva normal si nu ningea o data la 10 ani ,ningea in fiecare iarna si zapada asternuta in decembrie,de obicei pe vremea lui mos Nicolae,se topea deabia de martisor,si asa cum erau acele poze superbe din abecedar,cu ghiocelul iesit prin ultimele straturi albe ale zapezii asa era si realitatea.Romanii erau fericiti,vecinii nu erau vecini erau frati,cine nu-si aminteste de vremurile cind aparea vecina in usa si zicea, “vecino,da-mi pina miine un pahar de zahar”fie de ulei,fie de faina”. Era Romania cea buna,cind vecinul ti-era frate,cind stiai ca nu esti singur pe lume,ai intotdeauna pe cine sa contezi la nevoie.Zilele de nastere le sarbatoream in curtea casei cu toti vecinii ; se punea o masa mare,se trageau firele cu becuri deasupra si erau cele mai placute serei ce le-am trait in viata mea.Si asa faceau toti din curte,erau 6 familii de fapt una singura si eram fericiti.Asa era in Romania anilor 60-70, fratilor nu uitati ceva importamt :IUBITI ROMANIA,IUBITI-I PE ROMANI,BINECUVINTATA FIE ROMANIA DE BUNUL DUMNEZEU.
tomi
==================

tomi
09-03-2012 at 22:16

Stimate @jan dinu@,hai ca vei reusi sa ma enervezi.Vad ca nu ai citit nimic din ce am scris,nu am pretentia aceasta adsurda dar daca dumneata vii si faci afirmatii la adresa mea am pretentia deja in acest caz sa revezi ideile mele si sa nu ma bagi intr-o oala cu schizofrenicii urbos si ciu ciu nebunu.De nenumarate ori am pomenit de cei 34 de ani petrecuti in ROMANIA,scoala,colegii prietenii, facultatea,in toate locurile in care m-am invirtit am fost iubit,nimeni vreodata nu m-a facut sa ma simt altfel ca ceilalti,ma simteam roman la el acasa.Vecinii nu erau vecini ,erau ca frati,nu pot uita anii tinaretii si a copilariei.cu acei dragi vecini din casa copilariei,care stiau tot despre toti,erau ca cele mai apropiate rude,te ajutau la nevoie,mama statea ore intregi la taifas cu vecinele,toate problemele erau rezolvate in cadrul micii comunitati numita “casa”,nu faceai nimic fara sa te sfatuiesti cu vecinii.
Aveam zeci de prieteni,niciodata nu am fost ofensat etnic.In facultate am fost ales membru de partid si inclus in asociatia studentilor comunisti,doi ani am fost presedintele complexului studentesc din TIMISOARA,asa ca si evreu,nu deranja pe nimeni. Ce vii dumneta sa pretinzi ca eu sa fac pius cu acesti deraiati mintali,evadati din ospiciile de periculosi.Domnul meu daca vrei sa faci pace,nu eu sint adresa potrivita pentru acest lucru,te asigur ca nu voi lasa clipa linistita acesor neofascisi debusolati mintal,URBOS, CIU HUHUHU,nu am dreptul sa ma dau in spate nici cu jumatate de pas, chiar din motivul ca stiu prea bine ca ROMANII nu sint antisemiti,nu stiu ce este ura de neam,sint un popor de oameni, fascismul a fost o boala straina romanilor, impusa cu forta armelor de trupele fasciste.
@ jan dinu @ CREDE-MA CA NU POT LASA DRUM LIBER ACESTOR FIARE DIABOLICE CA SI URBOS SI CIU CIU NEBUNU, IN MEMORIA CELOR 6 MILIOANE DE EVREI PIERITI IN CHINURI GROAZNICE,DA-MI VOIE DOMNULE JAN SA PEDEPSESC ACESTE CREATURI IN NUMELE NEAMULUI ROMANESC CARE SE RUSINEAZA DE ACESTE ELEMENTE,EI CU MENTALITATEA LOR DACA NU VOR FI ELIMINATI LA TIMP POT DEVENII VIITORII CALAI AI OMENIRII CU URA LOR INVERSUNATA SI FEROCE,NU AVEM VOIE SA-I LASAM,ASA CUM ZICEA REGRETATUL TOMA CARAGIU IN FILMUL SUPERB “ACTORUL SI SALBATICII” DACA L-AI VAZUT INTELEGI TOT, ESTE UN FILM DE MARE NECESITATE SI ACTUAL,ESTE EXACT LA LINIA PROBLEMELOR CREATE DE ACESTI IMBECILI, URBOS SI CIU CIU,EI SINT CEI CARE TREBUIE SA TE INTELEAGA, EU SINT DOAR SLUJITORUL UNUI TEL NOBIL.
cu stima domnului JAN
tomi
====================

tomi
21-03-2012 at 22:10

Domnule @Ierihon,am citit atent textele dumitale,concluzia ce am tras-o mi-o tin deocamdata in tacere,atit pot zice ca ai reusit sa dai sens pina si literelor.
Incerc sa-ti explic ceva legat de ce ziceai.Inainte de al doilea razboi mondial numarul sufletelor neamului evreiesc si al celui romanesc erau foarte apropiate,in jurul a 18 milioane,fiecare.Pina ce romanii erau localizati in patria mama ROMANIA,fericiti ca au un pamint sfint al lor,evreii erau imprastiati in toata lumea,de la tarmurile vestice ale AMERICII pina pe falezele estice ale CHINEI. Era aproape imposibil a se face o statistica exacta,insa organizatia JOINT,avea chiar aceasta misiune,a tine legata evreimea din toata lumea.In Romania antebelica erau cam 800.000 de evrei romani.Cifra de 6 milioane de victime ale holocaustului au redus evreimea mondiala cam la 12 milioane,,asa incit se poate zice ca fiecare al treilea evreu a fost ucis.Cum vrei dumneata sa definesti aces proces este treaba dumitale eu zic ca se numeste HOLOCAUST.
Compara acum ce ar fi zis neamul romanesc,cu aceeasi cifra de suflete daca se reducea cu o treime din popor,o treime care ar fi fost masacrata in mod bestial.Te trec fiori domnul meu,nici nu vrei sa te gindesti la asa ceva,dar uite noi am trecut prin asta,au murit mii de familii intregi,au disparut comunitati intregi,nu exista familie care sa nu fi pierdut pe cineva,pina si eu,nascut cu mult dupa razboi,am dovada disparitiei in AUSCHWITZ al familiei fratelui bunicii mele,care locuia in ORADEA.
AFIRMI DESPRE NOI CA SINTEM O NATIUNE VIOLENTA .Eu vin si-ti spun ca nu sintem destul de violenti si duri precum ar trebui sa fim.
Si cum ai considera dumneata sa fie un popor care aproape a fost extirpat in totalitate?Noi sinem duri doar cu cei care ne ameninta cu fapte asemanatore fascistilor,sintem neiertatori cu cei care ne ucid in continuare fratii,si totusi nu am aplicat metodele armatei germane care ucideau cite 10 ostatici nevinovati civili pentru fiecare soldat german ucis de partizani.Poate era mai bine sa facem asa,ca tot iubiti nu vom fi de lumea salbatica,si poate se mai saturau islamistii de acte teroriste.Dar te asigur ca evreii nu vor aplica asa ceva,insa de pedepsit pe cei ce ne ameninta nu vom inceta si nu avem voie in numele acelor 6 milioane de victime.
Iar daca arunci o singura secunda atentia asupra acelui musulman francez care a ucis trei copii nevinovati ce ieseau dintr-o scoala in TOULOUSSE, vei intelege ce amenintari planeaza asupra noastra si nu vom permite nimanui sa se atinga de noi.Acel Holocaust a facut din noi cei mai curajosi ostasi si cea mai eficienta armata din lume, asa cind afirmi ceva studiaza istoria domnul meu.
tomi
==============

tomi
12-04-2012 at 23:53

ValVerde de data aceasta te-am inteles intrutotul,si nu numai atit, accept spusele tale cuvint cu cuvint.Daca aveam acest dialog mai devreme evitam cuvinte dure inutile si dureroase care mi le retrag si imi exprim scuze daca te-am ofensat,dar ai si tu partea ta de vina prin lipsa de claritate si revin la ideea ca daca protestai mai demult nu aveam nici o derapare verbala intre noi.
Acum fa tu o comparatie,ia-o ca o rugaminte intre felul meu de exprimare al ideilor mele si al grupei de maidanezi.VAL VERDE spune-mi o expresie,un cuvint de jignire,de cind sint pe forum in care sa fi insultat poporul roman, patria romana, sau conducatorii politici si guvernul roman, iar comparativ vezi ce iese din partea adversa. Crezi ca meciul este echitabil?
===============

digital 21-04-2012 - 18:48

bă handycapatule.ți-am mai zis că scrii mult și prost….îți dau teme de casă ăia la serviciu?!
cată-ne în altă parte,aici nu se fac recenzii la prostie!

BULA 21-04-2012 - 10:44

Te referi la evreii sefarzi, care erau omenosi si de la care ne-au ramas cantecele de leagan.
Khazarii sunt draci impielitati.
Acum khazarii s-au corcit cu sefarzii (mare greseala) si sunt toti cu aceleasi naravuri.

digital 21-04-2012 - 18:51

hahaha,așa măi bulache!

tomi 21-04-2012 - 21:14

BULA ai putea sa-mi explici cum vine aceea ce zici tu ca-i cam avea niste gene evreiesti?Adica degetul mic de la mina stinga ti-ar fi evreu si 50 la suta din gamba piciorului drept ar fi tot evreu dar khazar.Bula da-mi voie sa-ti spun ca nu ai caracter,ori joci tare si sti sa musti de beregata ori du-te si maninca seminte in fata televizorului.Doar daca stiu ca i-am facut sa-si muste degetele pe acesti derbedei,oh oh si inca cum si-i musca s-a meritat.

urbos 21-04-2012 - 01:39

Ji dani gandeau si gandesc cu fierea. Neam spurcat de asasini, hoti, sarlatani si mincinosi, ucigasi de copiii din tata-n fiu si de Dumnezeu. Iesi dreacu d-aici gunoi imputit care te pretinzi crestin.

tomi 21-04-2012 - 02:01

STIMATE „un crestin” -iata referitor la textul meu de mai sus,deja ai dovada felului in care poti purta un dialog cu aceste creaturi primitive si de un diabolism feroce.Cred ca este inutil sa-ti mai explic cu cine avem aici de-a face.Doar legea si justitia le va reduce „marele lor curaj” cu care scuipa veninul lor asupra tuturor.Toti cei care au curajul sa-i contrazica devin „jidani” si deja esti un stigmat,normal din punctul lor de vedere bolnav de atita ura.
tomi

tomi 21-04-2012 - 02:03

Stimate „un crestin” -iata referitor la textul meu de mai sus,deja ai dovada felului in care poti purta un dialog cu aceste creaturi primitive si de un diabolism feroce.Cred ca este inutil sa-ti mai explic cu cine avem aici de-a face.Doar legea si justitia le va reduce „marele lor curaj” cu care scuipa veninul lor asupra tuturor.Toti cei care au curajul sa-i contrazica devin „jid_ani” si deja esti un stigmat,normal din punctul lor de vedere bolnav de atita ura.
tomi

urbos 21-04-2012 - 02:08

Bai spurcatule, vii sa vorbesti de ura dupa ce excreti pe forum numai texte rasiste, faci apologia crimei si a razboiului, a crimelor impotriva umanitatii, inalti in slavi comunismul criminal si tot tu arati cu degetul ma fiu de sobolan? Spanzura-te bai naparca daca vrei justitie. Te crezi pe tarlaua ma-tii sa faci tu pe acuzatorul?
Ai amenintat cetateni romani cu moartea ma animalule. Tu vei plati si tot neamu tau.

tomi 21-04-2012 - 02:28

Spurcaciune tu ai dreptul sa ceri aparare doar cind vei ajunge in iad. Ma-ta care te-o ca-cat in grajdul colhozului tau a vrut sa te innece in balega de linga grajd dar SATANA te-a scos afara ca sa poti scuipa cu venin pe oamenii de omenie. Fii sigur ca sentinta este in drum spre tine, cretinule. Si acum mars la medicamente, azi ai utat sa ti le iei. Schizofrenia nu se vindecsa de fapt asa ca poti sa nu le iei,este tot una pentru tine.

un crestin 21-04-2012 - 08:38

Tomi,

eu prevad ce va sa spuna urbos inainte de a-i iesi cuvantul pe gura. Am avut cu urbos o singura data aceeasi parere si anume ca este un act criminal din partea celor care trebuie sa rezolve cainii vagabonzi sa-i lase pe strada sa omoare copii si sa muste oameni. In rest, isi bate joc de de tot ce-i pica in cale inafara de huhu.
Drept sa-ti spun nu ma astept la mai mult de la el de cand am vazut ce nerozii spun despre ce sarbatorim la Paste, consatenii lui din Ploiesti.Au fost de pomina la Andrei Badin la B1.. Nu stiu deosebi stanga de dreapta ca ninivenii.
———————
Eu iti multumesc pentru postarea mesajelor referitoare la dragostea ta pentru Romania si te declar ROMAN ADEVARAT. Peste care ai si un dar deosebit de a povesti.
Pe mine ca ardelean ma uimeste asemanarea destinelor celor doua tari; Israel si Romania. amandoua reusind sa supravietuiasca. Voi acolo iintr- o mare de arabi si noi aici intr- o mare de slavici , la vest ungurii care zic ca Ardealul e al lor de la Istavan Kiraly.

tomi 21-04-2012 - 12:33

Stimate „un creştin” primeşte toată stima şi respectul meu.Eşti un domn adevărat, cult şi cu mult bun simţ.Sânt mândru că am ocazia să întâlnesc oameni,romani de felul dumitale, nu numai atât, este o cinste pentru mine faptul că mi-ai citit rândurile şi ai vazut în ele adevărata mea faţă, a unui om care-şi iubeste patria natală, soarta m-a făcut să fiu departe de ROMANIA mea natală însă inima şi gândurile mele sânt mereu acolo în ARADUL copilariei şi al tinereţelor,în TIMISOARA anilor cei mai frumoşi ai studenţiei în BUCURESTIUL primei mele mari poveşti de dragoste cu MIHAELA. Acesta este şi motivul că nu pierdem nici un an ocazia de a vizita România şi dacă măcar pentru o săptamină dar tot este bine, ne reâncărcăm sufletele cu aerul dulce al patriei natale. Aşi avea o rugaminte domnul meu, întreabă-i pe diabolicii care fac ROMANIA de ruşine, nici nu le-aşi da voie să poarte cetăţenia română, întreabă te rog pe URBOS şi DIGITAL,şi restul celulei lor de neofascişti ce este aceea ce s-ar numi patriotism şi înafară de blesteme şi venin ce au dăruit, ce au sacrificat ei din viaţa lor mârşavă patriei române.?
Domnule aduci cinste ROMANIEI ,Dumnezeu să dea să avem în ţară cât mai mulţi ca dumneata, şi de fapt este foarte aproape de real, românii adevăraţi sânt de felul dumitale, suflete calde, darnici la iubire, şi săritori la nevoie, românul este creaţia lui DUMNEZEU.
tomi

tomi 21-04-2012 - 02:20

Scumpule URBOS,creatura diavolului, jegul putred care murdăreşte tot în jurul său,puţi cu aroma ta de hoit şi mă mir că incă nu ai dat de cineva să ţi-o spună,blestemat să fi tu si urmaşii tăi, să nu mai fie vreodată în lume viermi de genul şi felul tău, poate DUMNEZEU va avea grija de sfitele sărbători să-ţi dea vreun semn că fiare ca tine nu au dreptul la viaţă între oameni. De n-ai mai prinde ziua de mâine jegule.

urbos 21-04-2012 - 02:25

Cati copii ai omorat azi ba nemernicule?

tomi 21-04-2012 - 02:30

In aia ma-ti fascistule grij_ania si para_stasul ma_tii de animal imputit.

Ciu Huhu 21-04-2012 - 07:29

Evreii SINT IN VECII VECIILOR BLESTEMATI PENTRU CA FURA FARA MILA BANII SI BOGATIILE POPOARELOR!

Ciu Huhu 21-04-2012 - 07:34

Evreii-s cei mai mari hoti si criminali din lume, comunismul creat de ei a ucis la comanda comisarilor EVREI COMUNISTI 120 000 000 DE OAMENI!!!!!!

tomi 21-04-2012 - 12:38

Cine ar putea fura ceva de la tine calicule?

Ciu Huhu 21-04-2012 - 14:19

Nu furati de la mine, furati de la toate popoarele lumii enorm de mult, si ati ucis 120 000 000 de oameni cu comunismul vostru, SINTETI CEI MAI MARI HOTI SI CRIMINALI DIN LUME!!!!!!!!!!!!!

un crestin 21-04-2012 - 07:56

„Din pricina aceastor cuvinte murdare ai fost lasat in voia unor patimi scarboase si femeile tale au schimbat intrebuintarea fireasca a lor intr-una care este impotriva firii.

un crestin 21-04-2012 - 07:58

Se aplica si la huhu.

Ciu Huhu 21-04-2012 - 22:16

Esti evreu, nu esti crestin!

briel 21-04-2012 - 03:35

Luca 6

45. Omul bun, din vistieria cea bună a inimii sale, scoate cele bune, pe când omul rău, din vistieria cea rea a inimii lui, scoate cele rele. Căci din prisosul inimii grăieşte gura lui.

Domnul nostru Iisus Hristos a invatat in mod direct ca gandim cu inima. Numai ca nu este vorba de inima de carne, ci de centrul intim care ne defineste pe fiecare dintre noi.

Sfintii Parinti ai crestinatatii localizeaza fizic aceasta inima in zona plexului solar. Cine nu a cunoscut sentimente ca ura, invidia, gelozia, teama, dorinta de razbunare, etc ? Dar emotia examenului, a dragostei tineresti, a dragostei parintesti ? Toate le-am simtit mai degraba ca pe niste „fluturi in stomac”.

Acum vine partea cea mai interesanta. Rugaciunea isihasta „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul” ar trebui sa conduca mintea catre inima. Mai precis mintea trebuie sa se coboare in inima. Acesta e un subiect dincolo de cunostintele mele; ceea ce stiu este ca trebuie sa prelucram toata viata inima asta a noastra pentru a o curati.

ValVerde 21-04-2012 - 07:02

@tomi
Ma bag si eu ca sa-i fac in ciuda nevestei.
Se uita dispretuitor la mine cind ii citesc ce mai scriu rumanii la ZV si ma intreaba daca am vreo boala mintala de ma amestec in mocirla.

N-are simtul umorului.
La fel ca tine mai tomi. Imi aduci aminte de un pasaj din „Cel mai iubit dintre paminteni” in care un personaj strain (cred ca era neamt) se mira cum poate exista atita neseriozitate si zeflemea in societatea romana.
„Prea multa piz.. ma-si!” zicea neamtul. Nu exista gravitate si decenta la romani! „De aici vin toate belele” explica el. Nu exista un pic de patetism, un pic de adincime, o farima de suferinta fara trivialitate.

Nu intelegea ca asta ne defineste ca romani si ne-a fost temelie in lupta de supravietuire. Ca indivizi si ca natie. Ca de aia existam.

Ti-o spun mai tomi, pentru ca eu cred ca tu nu ai suficient „Piz.. ma-si” in tine.
O iei prea in serios. Singurul care sufera esti tu.
Derbedeii astia care se dau antisemiti sint o gramada de smecherasi, trei lei duzina, care se tavalesc de ris cind te vad pe tine ca o iei in serios si te superi cu adevarat.

Aveti ceva similar cu „hai sictir” in idis? Invata sa-l folosesti mai des cu zimbetul pe buze si ai sa-i dezumfli.

Salutari

BULA 21-04-2012 - 10:51

Credeam ca tu esti nevasta si ca te dai barbat. Vreu sa vad cu ochii mei daca esti baiat sau fetita.

tomi 21-04-2012 - 13:03

@ValVerde ai dreptate,de când ţi-am înţeles gândirea am găsit în tine omul corect şi care înainte de a scoate o decizie o gândeşte bine cu creierul care Dumnezeu l-a înzestrat, şi după cum înteleg tu eşti unul din cei care au nu puţină inteligenţă, tu poţi să te uiţi la soare şi să nu te ruşinezi. Apreciez rândurile tale şi-ţi mulţumesc pentru ele. Cred că ai constatat felul de respect care-l dau oamenilor civilizaţi ca tine şi încă câţiva care faceţi cinste ROMANIEI. Cred că aceste rânduri ce ţi le-am dedicat vei putea să le araţi doamnei tale, care poate fi mândră că are un soţ cult şi cu mult bun simţ ca dumneata. Tot respectul meu, domnule.
tomi

Carpa Ciu Huhu 21-04-2012 - 18:37

Precizez ca Tomi nu este Tomi,si nici macar nu este evreu. Diversuinea a furat-o de la noi, si a vandut mai departe, maine o vinde si la PNL, bagabonti nu se mai satura de bani.

Ciu Huhu 21-04-2012 - 20:18

Esti evreu deci …!

Ciu Huhu 21-04-2012 - 20:19

M-am adresat Cirpei …!

tomi 21-04-2012 - 21:35

URBOS fa ordine in lucruri,nu amesteca ghiveciul.
– poate ca da,Carpa sa fie evreu si eu coreean.
– evident bolnav psihic esti tu URBOS, asta-i stabilit de mult si cine o stie cel mai bine esti chiar tu pacientul ospiciilor.
– vierme este stadiul de dezvoltare in care te afli tu si fratele tau fascist cucurigu zis si digital.
tomi

Ciu Huhu 21-04-2012 - 22:22

Tomi tu esti Cirpa Ciu Huhu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tomi 21-04-2012 - 22:32

Ti-am mai spus ca sint INGERUL ce mai vrei, sa-ti traduc in romaneste?

tomi 21-04-2012 - 22:31

Cine, tu?

tomi 21-04-2012 - 21:29

Uitaţi-vă fraţilor în sfârşit un om inteligent,voi de un an nu aţi fost în stare să deduceţi ce acest om cinstit şi perspicace a fost capabil să deducă.V-a băgat pe toţi în buzunarul mic. Pe cuvânt toată cinstea unuia ca el.
@Carpa Ciu Huhu ai toată aprecierea mea,eşti primul în stare să gândească pe acest forum.
tomi

MI-5 21-04-2012 - 18:42

Jancsi = fekete kutya.

urbos 21-04-2012 - 20:21

Daca stergeti, atunci stergeti si toate excretiile ji danului scelerat „tomi”.

tomi 21-04-2012 - 21:18

Tovarasa educatoare,Tomi iarasi mi-a luat plastelina si nu l-ati vazut. Am sa va pirasc la taticu.

digital 21-04-2012 - 21:58

băi adminu ”steluță” da mai taie și de la împuțitu ăsta de tomi!

tomi 21-04-2012 - 22:18

Tovarașa învațatoare Tomi mi-a luat ascuțitoarea iar la urbos când eram la gradinița îi luase plastelina.Să știți că asa nu mai merge,coreeanul acesta ne asuprește.

tomi 21-04-2012 - 22:26

Nu mai timpitel,ciu ciu ,eu sint INGERUL, inca nu ai inteles?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult